Conecteaza-te cu noi

Știri Neamț

Copilă de 8 ani, violată luni întregi de unchiul și de vărul ei 

Publicat

in

După luni întregi de agresiune sexuală și viol, o copilă din județul Neamț și-a făcut curaj și a povestit infernul pe care îl trăiește. Fetița de 8 ani și jumătate și-a acuzat unchiul și vărul de atrocități, iar copila a ajuns, apoi, la spital.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Cazul a ajuns în atenția Parchetului, iar indivizii sunt acum după gratii.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Cazul șocant s-a petrecut într-un sat din comuna Stănița, din județul Neamț. Polițiștii rurali au aflat de întâmplare în urmă cu două zile, când fetița s-a plâns unei mătuși că a fost violată. Copila a fost consultată imediat de un medic de la Spitalul Municipal din Roman, acolo unde a ajuns cu o ambulanță, în toiul nopții. Ulterior, fetița de 8 ani și jumătate a fost preluată de un psiholog. Cei pe care îi acuză copila sunt rudele ei: unchiul de 39 de ani și vărul de 53 de ani.

Agent Georgiana Pușcașu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț: „Poliţiştii secţiei de Poliţie Rurală Sagna au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi, ambii din localitatea Stăniţa, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de viol şi agresiune sexuală.”

Surse din anchetă susțin că cei doi indivizi ar fi abuzat de copilă luni întregi, însă abia acum două zile, fetița și-a făcut curaj să spună ce i se întâmplă.

Cei doi bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Dragoș Varganici, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman: „Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a solicitat Judecătoriei Roman arestarea preventivă a doi inculpaţi, ambii persoane de sex masculin, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală în formă continuată şi viol. În cazul infracţiunii de viol, pedeapsa prevăzută de lege este de închisoare de până la maximum 15 ani, iar în cazul infracţiunii de agresiune sexuală, pedeapsa este de închisoare până la maximum 12 ani.”

Familia era monitorizată de asistentul social din comună

Copila mai are o soră, cu un an mai mică, și ambele creșteau fără mamă, care le-ar fi părăsit. Cele două surori erau în grija tatălui, iar familia era monitorizată de asistentul social din comună, care le vizita periodic.

Laurențiu Todireanu, primarul comunei Stănița: „Asistentul social mergea regulat acolo, nu erau probleme.”

Reporter: Tatăl, știți cumva, lucrează, are loc de muncă?

Laurențiu Todireanu: „Nu lucra, era un om care, înainte de a rămâne fără soție, era un domn destul de dezordonat, bea. Dar după ce i-a plecat nevasta chiar îl vedeam la biserică în fiecare zi, în fiecare duminică. Era o schimbare în spre bine. Am înțeles că în ultima perioadă iar începuse să bea.”

În prezent, minorele și tatăl lor primesc consiliere din partea psihologilor de la Protecția Copilului.

Magda Vasilache, purtător de cuvânt Protecția Copilului Neamț: „Întrucât abuzatorii au fost arestați, copilul a rămas în familie, în grija tatălului, care va fi sprijinit și de surorile sale. Urmează evaluarea psihologică a copilului și specialiștii Serviciului Abuz din cadrul DGASPC vor decide dacă minora în cauză și sora ei mai rămân în grija tatălui său nu.”

Populare

Stiri din categoria: Știri Neamț Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.