Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Penitenciarul Vaslui, blocat! Drepturile deținuților sunt afectate

Publicat

in

Polițiștii din penitenciare declanșează blocarea activității penitenciarelor. Drepturile deținuților din Penitenciarul Vaslui ar putea fi afectate

Începând cu 1 august 2022, sindicaliștii din Penitenciarul Vaslui deschid calendarul excesului de zel în desfășurarea activităților profesionale, fapt ce presupune blocarea activității penitenciarelor. Drepturile deținuților din Penitenciarul Vaslui ar putea fi afectate. Avocatul Poporului s-a autosesizat. Urmează Penitenciarul Deva, informează Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).

Fest Bijuterii

FSANP îi avertizează și pe liderii politici din alianța de guvernare PSD-PNL-UDMR că polițiștii de penitenciare vor bloca activitatea închisorilor din cauza lipsei de reacție a acestora vizavi de problemele din pușcării. 

Benzinaria versus dragoliv

„În perioada 01-05 august 2022, angajații Penitenciarului Vaslui, coordonați de Gabriel Mititelu, președintele Sindicatului MEGAS, își vor desfășura sarcinile profesionale cu mai multă atenție, însă în limitele legii, situație care va conduce la blocarea activității penitenciarului”, se precizează în informarea FSANP.

„Birocrația și fuga de răspundere a factorilor de conducere au atins cote critice în poliția penitenciară iar aplicarea întocmai a reglementărilor interne ar bloca activitatea oricărei închisori. Drepturile deținuților nu ar mai putea fi asigurate iar activitățile cu persoanele condamnate s-ar bloca, deținuții nemaiputând ieși din camerele de deținere. Prezentarea la instanțele de judecată a persoanelor private de libertate ar fi îngreunată, situație care ar putea atrage amendarea penitenciarelor”, transmite C președintele FSANP, Cosmin Dorobanțu.

Avocatul Poporului s-a autosesizat și a solicitat FSANP o listp cu problemele din penitenciare, pe care organizația sindicală le-a transmis Ministerului Justiției (MJ) și Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). 

Începând cu luna august 2022, sindicatele din poliție și din penitenciare vor declanșa acțiuni comune de protest în fața Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Justiției, culminând cu ample acțiuni de protest în fața Guvernului și Parlamentului României, cu deplasarea protestatarilor între cele două instituții fundamentale, în orele de vârf ale traficului din București. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.