Conecteaza-te cu noi

Știri Suceava

Un băiat de 18 ani, căutat de ieri într-un lac. Tânărul nu știa să înoate 

Publicat

in

Un tânăr de 18 ani, împătimit al sporturilor extreme, a fost căutat ore bune într-un iaz din Suceava. 
Acesta a ajuns la Lipoveni cu nişte canoişti şi s-a urcat în barcă cu toate nu ştia să o manevreze şi nici să înoate. S-a răsturnat în apă şi nu a mai reuşit să iasă la suprafaţă. Pompierii şi scafandrii continuă căutările în această dimineaţă. 

Tânărul venise la iaz să se dea cu caicul și nu știa să înoate

Gheorghe Biliciuc –  SVSU Mitocu Dragomirnei: Era începător şi nu ştia nici să înoate. 

Fest Bijuterii

Bărbatul povesteşte cum s-a întâmplat nenorocirea. A aflat-o de la tinerii cu care adolescentul de 18 ani venise la iazul Lipoveni să se dea cu caiacul.

Benzinaria versus dragoliv

Gheorghe Biliciuc –  SVSU Mitocu Dragomirnei: Am înţeles că ei fac chiar un club sportiv din ăsta. El a plecat singur de aici, până la mal. Ceilalţi erau în partea cealaltă. La un moment dat au văzut că a căzut de pe barcă, iar barca a venit singură spre ei, partea spre dig.

Speriaţi, tinerii au încercat să-l găsească. Cum n-au reuşit, au sunat la 112. 

Căpitan Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava: Când am ajuns la faţa locului, într-adevăr, erau valuri mari și este dificil să înoţi chiar şi pentru un înotător profesionist în aceste ape pentru că sunt deosebit de reci şi pot pune probleme.

Radu Reziuc – primar comuna Mitocu Dragomirnei: Multe trupuri a înghiţit acest iaz şi multe suflete a luat acest iaz. De aceea, recomandăm şi îndrumăm oamenii să fie atenţi, să se păzească!

Băiatul avea brevet de planorist, însă nu se pricepea la sporturi pe apă

Tânărul era un împătimit al activităţilor extreme.

Avea brevet de planorist, însă nu se pricepea la sporturi pe apă. 

Odată cu lăsarea întunericului, pompierii au oprit misiunea de căutare pentru siguranţa salvatorilor, însă, aceasta va fi reluată în cursul dimineţii, inclusiv cu scafandrii din judeţul Suceava, dar şi din judeţele învecinate, Neamţ şi Iaşi.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz.

Populare

Stiri din categoria: Știri Suceava Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.