Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Val de apeluri false la 112, prefectura cere campanii de informare 

Publicat

in

Prefectura Vaslui a cerut miercuri campanii de informare în rândul populaţiei în vederea reducerii apelurilor false la numărul de urgenţă 112, potrivit Agerpres.

Fest Bijuterii Oferta Educationala Petru Rares Oferta Geologie Iasi

De la începutul acestui an, pompierii vasluieni chemaţi să stingă incendii au efectuat 28 de deplasări fără intervenţie, în 48 de cazuri au fost întorşi din drum, iar 15 alarme la 112 au fost false. De asemenea, potrivit raportului prezentat de conducerea ISU Vaslui, reprezentanţii SMURD au avut 48 de deplasări fără intervenţie, 48 de cazuri în care au fost nevoiţi să se întoarcă din drum, iar 6 apeluri au fost false.

Subprefectul Dorin Apostu le-a cerut în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui să aibă în vedere organizarea unor astfel de campanii, după ce aceştia au prezentat un raport potrivit căruia numărul apelurilor false la 112, al deplasărilor fără intervenţie şi al situaţiilor în care pompierii sunt întorşi din drum se menţin ridicate.

„Numărul deplasărilor fără intervenţie, deci acele alerte false, este destul de mare şi cred că aici ar trebui să intervenim printr-o campanie de conştientizare a populaţie. Poate cetăţenii nu îşi dau seama cât de important este acel apel pentru noi toţi şi cât efort implică o astfel de alertă”, a declarat Dorin Apostu.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.