Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Investiții în Bălteni! Un primar gospodar și implicat în dezvoltarea comunei 

Publicat

in

„Județul Vaslui va primi, prin „Anghel Saligny”, un total de 1.444.627.056,57 de lei”, a anunțat săptămâna trecută deputatul liberal Tudor Polak. Se întâmpla după ce Ministerul Dezvoltării a anunațat finanțarea prin Programul „Anghel Saligny” a 134 de obiective de investiții din cele 178 de solicitări de finanțare venite din județ. Pentru alimentări cu apă și sisteme de canalizare, reabilitări de drumuri și poduri, județul Vaslui a primit 58% din cât a solicitat, însă primarii sunt mulțumiți.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

„Finanțarea proiectelor de modernizare şi dezvoltare a zonelor rurale şi urbane din județul nostru şi dotarea acestora cu infrastructura şi utilitățile necesare este un pas important spre normalitate, asta este o certitudine!”, spun cei de la Consiliul Județean Vaslui, după ce s-a anunțat alocarea, prin Programul „Anghel Saligny” a sumei de 1.444.627.056,57 de lei pentru proiectele depuse din județ.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Din totalul celor 178 de proiecte propuse de administrațiile locale și Consiliul Județean Vaslui, Ministerul Dezvoltării a aprobat spre finanțare 134 de obiective de investiții, în vreme ce suma aprobată reprezintă 58% din cea solicitată.

Primarii sunt însă mulțumiți. „În sfârșit vom avea finanțat și unul dintre proiectele îndelung așteptat!”, spune, de exemplu, primarul din Bălteni, Relu Brașoveanu, cu referire la proiectul „Modernizare drumuri principale și străzi secundare în localitățile Bălteni, Bălteni-Deal și Chetrești, comuna Bălteni, județul Vaslui”, în valoare de opt milioane, aprobat pentru comuna sa.

Un primar gospodar și implicat în dezvoltarea comunei 

Școlile din comuna Bălteni arată ca orice altă școală din oraș.Comuna a implementat deja numeroase soluții inovatoare pentru a fi mai aproape de cetățean, pentru îmbunătățirea calități vieții, pentru reducerea costurilor administrative sau pentru protejarea mediului înconjurător.

Comuna Balteni face parte din categoria localitatilor care an de an au beneficiat de investitii. Indiferent de situatia economica de la nivel national sau de bugetul alocat de la judet, edilul Relu Brasoveanu a cautat mereu solutii pentru comuna pe care o conduce. Primarul Relu Constantin Brasoveanu se afla la cel de-al patrulea mandat si a reusit prin munca si devotament sa le ofere oamenilor locului un trai civilizat. A intocmit proiecte, a cautat finantari. Oamenii din Balteni se bucura in prezent de un modern Centru Cultural, scoli la standarde europene, strazi asfaltate, drumuri pietruite, retele de apa, microbuz scolar, farmacie, dispensar modern cu un cabinet stomatologic pe masura. De asemenea, in comuna exista retea de supraveghere video, extinderi de alimentare la reteaua de apa, Wi-fi gratuit in cele trei sate precum si iluminat stradal cu Led.

Pentru  administraţia  din comuna Bălteni, condusă de edilul Relu Brașoveanu, sănătatea centățenilor reprezintă o prioritate.

Locuitorii comunei Bălteni sunt beneficiarii unui dispensar uman modern.

Intreg proiectul a fost realizat prin PNDL2, ”Reabilitare și Dotare Dispensar Uman”.

Şcoli şi grădiniţe renovate, drumuri asfaltate, spaţii verzi sunt doar câteva dintre investiţiile făcute in Balteni.

Drumul strategic care va strabate mare parte din Moldova prinde si 10 km din comuna Balteni. Este un proiect european, mare, gigant, care include, in anumite zone si piste pentru biciclisti. 

ANUNȚ PRIVIND ACORDAREA AJUTORULUI DE INCALZIRE CU LEMNE, SEZONUL RECE 2022-2023

Stimati locuitori ai comunei Balteni, vă anunțăm că în baza Legii nr. 226/2021, privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire se depun începând cu data de 17 OCTOMBRIE 2022 la sediul Primăriei comunei Balteni!

Acte necesare pentru depunerea dosarelor:

     1. C.I./B.I. (pentru toate persoanele care au peste 14 ani) – original și copie;

     2. Certificate naştere copii – original și copie;

     3. Certificat căsătorie – original și copie; 

     4. Certificat deces – unde este cazul- original și copie; 

     5. Hotărâre de divorţ – unde este cazul- original și copie;

     6. Act proprietate casă, contract închiriere, comodat, folosință pentru titular- original și copie;

     7. Adeverinţă de venit pentru salariaţi – venitul net din luna anterioară şi valoarea bonurilor de masă; 

     8. Cupoane de pensie, şomaj;

     9. Certificat înmatriculare pentru deţinătorii de autoturism mai nou de 10 ani (unde este cazul) – original și copie; 

     10. Adeverinţă pentru şcolari şi studenţi de la instituţia de învăţământ – unde este cazul;

     11. Adeverinţă de la registrul agricol – de la primărie; 

     12. Factură energie electrică (ultima factură) ;

Pentru acordarea ajutorului de încălzire, limita maximă a venitului net pe membru de familie nu trebuie să depășească suma de 1.386 lei, sau 2.053 lei în cazul persoanelor singure.

Pentru a beneficia de subvenţia de încălzire începând cu 01 noiembrie 2022- 31 martie 2023, dosarele se depun până pe data de 20 noiembrie 2022.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.