Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Iarna și-a intrat în drepturi în mare parte din țară. Meteorologii au emis cod galben de ninsori în 11 județe

Publicat

in

Se strică vremea de la noapte în unele zone, și mai ales la munte. Este cod galben de ninsori în 11 județe. Ninge deja în zona Moldovei, iar stratul de zăpadă se va depune consistent.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Meteorologii vorbesc și despre un val de aer polar, care ne va înfrigura pe toți, mai ales de duminică seară și la începutul săptămânii viitoare.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Zăpada s-a instalat la munte

Vremea rea s-a instalat serios la munte, unde, în zonele înalte, deja a nins și s-a așezat un strat consistent de zăpadă, iar ninsorile nu se opresc. Meteorologii au emis un cod galben de ninsori la peste 1.700 de metri, în Munții Bucegi, în zona Carpaților Meridionali, Orientali și în zona Moldovei, din această noapte și până duminică dimineață. În tot acest timp, se va depune un nou strat de zăpadă de peste zece centimetri.

Cod galben de ninsori în 11 județe

Este în vigoare și un cod galben de ploi pentru nordul Olteniei, unde cantitățile de apă vor depăși și 40 de litri pe metrul pătrat.

Pe Vârful Omu, temperaturile au coborât la minus 4 grade. La stația meteo, totul era înghețat.

În județul Suceava este polei și drumarii au împrăștiat deja material antiderapant.

Și în Transilvania, vremea rea a coborât de pe crestele munților, în orașe. Poleiul și gerul au pus stăpânire pe mai multe localități din județul Sălaj, iar în Parcul Național Munții Rodnei, în Pasul Prislop, a nins abundent.

Din această noapte, ninsorile vor cuprinde, treptat, jumătatea de nord a Moldovei, iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Imaginile din satelit arată că un val de aer polar, ilustrat cu albastru, va intra, în această noapte, prin nordul țării, în Suceava, Botoșani, Neamț, Iași și Bacău. Aici, în unele zone, stratul de zăpadă ar putea atinge zece centimetri.

Daniel Alexandru, meteorolog ANM:Temperaturi care vor atinge în mod frecvent limita de îngheț, vorbim aici de 0 grade, chiar și minus două, minus trei grade Celsius, pe timpul nopții. Se îndreaptă către zona respectivă, începând cu această seară, un front atmosferic, rece, cu iz de iarnă, care va fi completat cu ninsoare și zăpadă”.

Și în Bucovina a nins pentru prima oară în acest sezon, iar pe Drumul Național 17A, echipajele de deszăpezire au ieșit pe traseu. La noapte, pe drumurile din nordul Moldovei, șoferii sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru condiții de iarnă.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.