Conecteaza-te cu noi

Stiri Moldova

Ninsori abundente în nordul țării. Doi frați au murit după ce au alunecat cu mașina în fața unui camion

Publicat

in

Nordul Moldovei şi regiunile de munte au fost afectate şi luni de codul galben de ninsori şi vânt. În multe zone e deja iarnă în toată regula, iar drumarii au intervenit cu utilajele.

Nu au lipsit accidentele grave: în judeţul Bacău, doi bărbaţi au murit după ce au derapat cu maşina pe șoseaua acoperită de polei şi au intrat într-un camion.

Fest Bijuterii

Accidentul s-a petrecut dimineaţă, în localitea Luncani, pe drumul naţional care leagă Bacăul de Moinești, pe lapoviţă şi şosea cu polei. Şoferul camionului implicat în ciocnirea violentă spune că a văzut mașina de pe contrasens cum a alunecat pe asfalt, direct în el.

Șoferul camionului: „Ei veneau vizavi cu mine şi au început să derapeze și au intrat în față la mine.”

Reporter: „Aţi încercat să evitați?” 

Șoferul camionului: „Nu am avut cum.”

Cei doi bărbaţi din maşina mică erau fraţi. Şoferul avea 45 de ani, pasagerul 39. Amândoi au murit, în ciuda eforturilor medicilor.

Ionuț Crăciun, localnic: „Asta era aici, șoferul tremura tot.”

Reporter: „Ați încercat să ajutați victimele?”

Ionuț Crăciun, localnic: „Am scos numai unul, șoferul.”

Reporter: „Mai dădea semne de viață? Puțin. Ultima suflare.”

Cristi Stan, localnic: „S-a auzit bubuitura de la mașina asta mare și de la mașina asta mică. Am văzut mașina aici și am văzut oamenii erau pe bord acolo.” 

Localnic: „E și polei. Zăpada asta care a fost, acum poleiul ăsta.”

În Suceava, mai ales în zonele de munte, drumarii au intervenit noaptea trecută şi astăzi ca să cureţe drumurile de zăpadă. Iar în oraş, militarii de la ISU au avut de lucru cu îndepărtarea cregilelor căzute pe drum sau pe maşini, din cauza vântului puternic.

Din cauza ninsorii viscolite, traficul a fost de coşmar, încă din zori, şi pe drumul care leagă Transilvania de Moldova, în Pasul Tihuța, stratul de zăpadă avea aproximativ 10 centimetri, iar vântul a bătut puternic în rafele de până la 80 km la oră. Șoferii au tras pe dreapta și au așteptat drumarii.

Șofer: „Trebuie să mai stăm un pic.”

Reporter: „Sunteți echipat de iarnă ?”

Șofer: „Sunt , dar știți cum e …., nu te pui cu …”

Șofer: „Am început să patinez dar încet am urcat, aștept să treacă sălărițele la vale, să se elibereze un pic și asta este.”

Șofer: „La coborâre era pericol în jos, pe coborâre, este unul blocat pe urcare”

În tot acest timp, s-au format cozi mari la service-uri, unde șoferii s-au grăbit să-şi schimbe cauciucurile de vară cu anvelope de iarnă. 

Reporter: „De cât timp aștepți?”

Șofer: „De aproximativ două ore. Am ajuns fix acum când schimbă toată lumea…”

Codul galben de ninsoare moderată şi vânt este valabil până la ora 18, în Carpații Meridionali, Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei.

Populare

Stiri din categoria: Stiri Moldova Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.