Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Functionarii care nu respecta cetatenii, in vizorul prefectului

Publicat

in

Nu puține sunt situațiile când cetățenii întâmpină serioase probleme atunci când intră în contact cu diferiți funcționari publici. Oamenii încearcă să își rezolve problemele, dar în loc să fie speijiniți și îndrumați de cei plătiți ca să facă asta, sunt repeziți, persiflați, batjocoriți. Astfel de practici sunt întâlnite în multe dintre instituțiile statului. Este și cazul Primăriei Oșești. Doi funcționari de aici au fost reclamați la prefect de doi cetățeni, nemulțumiți de limbajul folosit de angajatul statului. 

Fest Bijuterii Elite Biodental

“Instituțiile statului trebuie să fie credibile și este mereu nevoie de o evaluare serioasă care să reprezinte baza modernizării statului român. M-am deplasat în comuna Oșești unde m-am întâlnit cu două persoane care s-au prezentat inițial în audiență la Instituția Prefectului pentru a ne semnala că doi funcționari din cadrul Primăriei Oșești nu au un comportament civilizat față de cetățeni. Așa cum spuneam, menirea noastră este să ajutăm oamenii, să le ascultăm problemele și să identificăm soluții. Avem această obligație! 

Un funcționar public trebuie să manifeste respect pentru cetățeni și să dea mereu dovadă că este un profesionist.

Am discutat atât cu angajații Primăriei Oșești, cât și cu cetățenii nemultumiți. Am convingerea că prezența mea acolo a limpezit lucrurile și că ambele părți au înțeles că respectul și comunicarea sunt bazele unei colaborări sănătoase și benefice pentru toată lumea”, a declarat prefectul Daniel Onofrei. 

Acesta mai susține că nu va tolera asemenea derapaje din partea angajaților statului și îndemnă cetățenii să îi aducă la cunoștință problemele cu care se confruntă. 

“Nu de puține ori am spus că prin tot ceea ce facem, prin instituțiile pe care le reprezentăm, ne aflăm în slujba cetățeanului și este responsabilitatea noastră să ascultăm problemele oamenilor și să căutăm soluții pentru a le rezolva. De aceea este mereu nevoie de transparență, integritate, profesionalism și eficiență. Îndemn pe toți oamenii să ne aducă la cunoștință problemele cu care se confruntă. Nu voi tolera derapaje din partea instituțiilor statului și voi fi mereu un om în slujba cetățeanului, a mai spus prefectul Daniel Onofrei. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.