Conecteaza-te cu noi

Știri Botoșani

Primăriile ar putea folosi utilaje de deszăpezire trase de cai. Ce transmite ISU

Publicat

in

Mai multe primării din judeţul Botoşani iau în calcul folosirea unor utilaje pentru deszăpezirea drumurilor trase de cai, în această iarnă, transmite un raport întocmit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Documentul, intitulat „Stadiul pregătirii pentru iarna 2022- 2023 a instituţiilor publice şi unităţilor administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Botoşani”, centralizează toate mijloacele proprii şi închiriate de care dispun administraţiile locale pentru intervenţia în cazul căderilor masive de zăpadă.

Fest Bijuterii

Ce mijloace de deszăpezire se află pe lista primăriilor

Printre aceste mijloace de intervenţie se regăsesc şi trei utilaje hipo deţinute de primării, precum şi alte cinci astfel de utilaje pe care primăriile le-ar putea închiria de la persoane fizice sau juridice.

Pe lista mijloacelor de deszăpezire deţinute de administraţiile locale se mai află 40 de autocamioane, 79 de autoturisme, 82 de buldoexcavatoare, 16 autogredere, cinci multicare cu lamă, 23 de tractoare cu lamă sau plug, 8 wolle, 17 tractoare cu remorcă, 23 de autoutilaje cu lamă şi răspânditor, două autoutilaje cu plug şi răspânditor, 23 de autobasculante pentru transportul materialului antiderapant şi nouă pluguri semipurtate, se mai precizează în documentul menţionat. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Botoșani Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.