Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Doliu în învățământul vasluian! A murit profesorul Vasile Bahrim

Publicat

in

Este doliu în învățământul vasluian! Cunoscutul profesor de chimie Vasile Bahrim, a trecut la cele veșnice. Profesorul Bahrim s-a născut pe 22 noiembrie 1945, în satul Jigălia, comuna Șuletea. A început studiile primare în satul natal, apoi le-a continuat la Liceul Teoretic Murgeni. 

Formarea profesională a lui Vasile Bahrim a continuat la Facultatea de Chimiesecţia fizico-chimice de la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iaşi. După absolvirea cursurilor universitare a renunţat la repartiţia ministerială (Şcoala Bădeana Bârlad) şi a început cariera profesională în satul natal, unde a funcţionat un an şi jumătate. Din octombrie 1969 şi până la 01.09.1978 a funcţionat (ca profesor de chimie), la Liceul Teoretic Murgeni, devenind coleg de cancelarie cu foştii săi profesori. Începând cu 01.09.1978, profesorul Vasile Bahrim a devenit, prin concurs national pentru ocuparea catedrelor şi posturilor vacante, titular pe o catedră de chimie la Liceul de Chimie industrial nr.4 Vaslui (astăzi Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”), de unde a ieşit la pensie în anul 2010. 

Fest Bijuterii

Foştii lui elevi, deveniţi profesori de chimie, sunt dovada vie a visului profesional împlinit, garanţia că lucrul făcut cu pasiune se transformă în victorie. 

A fost director adjunct la Liceul de Chimie industrială nr. 4 Vaslui în perioadele februarie 1979-ianuarie 1987, septembrie 1995-mai 1996, mai 2006-noiembrie 2009; director la Liceul de Chimie nr. 4 Vaslui în perioada ianuarie 1987-iunie 1990; inspector teritorial la I.S.J Vaslui în perioada februarie 1991-martie 1993; inspector general adjunct la I.S.J Vaslui în perioada martie 1993-septembrie 1995; inspector şcolar de specialitate fizică-chimie, februarie 1997-mai 2001. 

Profesorul Vasile Bahrim s-a implicat şi la nivelul comunităţii locale şi judeţene, îndeplinind funcţia de consilier local al municipiului Vaslui (1996-2000) şi consilier judeţean la Consiliul Judeţean Vaslui (2000-2004) din partea P.N.L.

“Un reper al liberalilor din municipiul Vaslui s-a stins! 

Această veste tristă ne copleșește inimile știind că apreciatul nostru coleg, profesorul Bahrim Vasile, a trecut la cele veșnice! 

Cu o carieră bogată și foarte apreciată în rândul cadrelor didactice din Vaslui, s-a alăturat liberalilor ca membru fondator al Organizației Municipale din Vaslui, contribuind la promovarea valorilor liberale care l-au caracterizat și insoțit toată viața.

Regretăm enorm și suntem alături de suferința familiei! 

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Rămas bun stimat coleg”, este mesajul transmis de membrii Partidului Național Liberal Vaslui. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.