Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Nelu Tătaru despre relația cu R. Moldova: Avem nevoie de cooperare, de sprijin reciproc, dar mai ales de stabilitate

Publicat

in

La Iași a fost organizat un forum dedicat impulsionării absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova – țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Scopul acestui eveniment a fost de a prelua bunele practici de la omologii din România în vederea absorbției fondurilor de pre-aderare disponibile pentru Republica Moldova începând cu 2023. Prezent la eveniment, deputatul PNL Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, a declarat că podul peste Prut de la Ungheni, legătura rutieră între România și Republica Moldova în continuarea Autostrăzii Unirii, a fost avizat la Compania de Drumuri. Va fi primul pod între România și Republica Moldova cu patru benzi, iar licitația ar putea fi lansată în primăvară.

Costul estimat al proiectului este de 40 de milioane de Euro. Obiectivul de investiție are ca scop îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane, precum și sprijinirea relațiilor economice, sociale şi frățești dintre România și Moldova.
“Am fost onorat să fiu prezent la Iași, la evenimentul „Impulsionarea Absorbției Fondurilor Europene de către Republica Moldova – țară candidată la UE,  împreună cu județul Iași, cu invitați din România și Republica Moldova.”

Pravalia cu raci Avis Coffee Shop

Am auzit multe vești bune, iar una dintre acestea ar fi despre proiectul podului de la Ungheni, unde a fost aprobată finanțarea pentru construirea Podului de la Ungheni, din fonduri europene, alocate prin Facilitatea de Conectare a Europei (CEF). 

Sunt pași importanți către un viitor mai bun.

Avem nevoie de cooperare, de sprijin reciproc, dar mai ales de stabilitate…în toate sensurile posibile”, a declarat Nelu Tătaru. 

Aitoritățile române și moldovene afirmă că Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane. 

Lungimea totală a podului, punctului transfrontalier și locurilor de parcare adiacente este de 1.000 metri, din care lungimea podului este de 261,20 metri.

Data estimată de de începere a proiectului este iunie 2023, urmând ca acesta să dureze 43 de luni.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.