Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Doliu in Eparhia Husilor! Un preot iubit de credinciosi a trecut la cele vesnice

Publicat

in

Părintele Dumitru Gâlcă a fost, timp de aproape 50 de ani, păstorul sufletesc al credincioșilor din satele Lupești și Mânzătești, Protopopiatul Bârlad.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Părintele Dumitru Gâlcă s-a născut în anul 1949, în localitatea Obârșeni, comuna Voinești, județul Vaslui. Absolvent al Seminarului Teologic Mănăstirea Neamț, a fost hirotonit preot în anul 1973, pe seama parohiei Lupești, Protopopiatul Bârlad, comunitate pe care a păstorit-o întreaga viață.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

A slujit, cu multă statornicie, în mijlocul credincioșilor din satele Lupești și Mânzătești, refăcând și întreținând locașurile de cult din satele arondate parohiei, localități cu oameni fideli credinței ortodoxe și atașați de Biserică. Ambele biserici au fost resfințite în timpul păstoririi vrednicului de pomenire Episcopul Ioachim Mareș.

Părintele Dumitru Gâlcă este depus la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din municipiul Bârlad, iar slujba de înmormântare va fi oficiată marți, 07 februarie 2023, începând cu orele 11.00.

În aceste momente de despărțire vremelnică, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a transmis mesajul său de condoleanțe familiei părintelui Dumitru, precum și considerația sa pentru tot efortul depus în slujirea Bisericii.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu drepții!

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.