Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Cum a luat Polak bani cu împrumut și nu i-a mai restituit. Executată silit de directorul unei instituții publice

Publicat

in

Apar tot mai multe dovezi în cazul împrumuturilor luate de la diverși cetățeni de familia Polak, împrumuturi care nu au mai fost restituite. Dacă inițial au contractat credite la bănci și nu le-au mai returnat, ajungâng astfel să fie executați silit, membrii familiei Polak au continuat în aceeași manieră. După ce băncile au executat silit bunurile deținute de societățile familiei Polak, a venit rândul persoanelor fizice. Simona Mihaela Polak, membru marcant al Partidului Național Liberal, trezorier si președinte al Organizației Municipale, funcții deținute până nu demult, a reușit relativ ușor să convingă diverse persoane să îi împrumute sume mari de bani. Fiind un personaj cunoscut în lumea politică, mamă de parlamentar, femeie cu afaceri în zona imobiliară, Polak a deschis ușor multe uși. Este și cazul Danielei Chiper, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, un om de bună credință care nu s-a gandit că ajutând-o pe Simona Polak va avea mai târziu de suferit. 

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Liberala Simona Polak, mama deputatului PNL Tudor Polak, a împrumutat de la aceasta o sumă de aproximativ 35.000 de euro, potrivit contractului de împrumut autentificat la un notar. Când Simona Polak a refuzat să mai restituie banii, Daniela Chiper s-a adresat organelor în drept. Așa a ajuns Simona Polak să fie executată silit pentru împrumutul nerestituit. 

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

“Pe rol fiind soluţionarea cererii de încuviinţare a executării silite formulate prin Biroul Executorului Judecătoresc Câmpeanu Ioan, la cererea creditoarei Daniela Chiper, împotriva debitorului Simona Mihaela Polak. S-a făcut referatul cauzei de către grefierul de şedinţă care învederează instanţei că au fost depuse la dosarul cauzei: – Încheierea executorului judecătoresc din 14.11.2022 prin care s-a dispus deschiderea dosarului de executare silită nr. 168/2022; – Titlu executoriu: Contractul de împrumut autentificat sub nr. 2008 din data de 10.11.2022 de Biroul Individual Notarial – cererea a fost timbrată cu taxă judiciară de timbru de 20 lei. Instanţa, verificându-şi din oficiu competenţa constată că este competentă general, material şi teritorial să soluţioneze prezenta cauză. Instanța, deliberând asupra cauzei de faţă, reţine următoarele: Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Vaslui la data de 14.11.2022, sub nr. 9488/333/2022, executorul judecătoresc în Circumscripţia Curţii de Apel, a solicitat încuviinţarea executării silite a debitorului Simona Mihaela Polak, în temeiul titlului executoriu reprezentat de Contractul de împrumut autentificat sub nr. 2008 din data de 10.11.2022 de un Birou Individual Notarial, pentru recuperarea sumei de 34.518,18 euro reprezentând împrumut nerestituit, precum şi a cheltuielilor de executare silită, deoarece debitorul nu şi-a executat de bunăvoie obligaţiile stabilite în titlul executoriu”, se arată în motivarea magistraților vasluieni. 

Aceștia mai afirmă că “analizând actele şi lucrările dosarului, instanţa constată următoarele: Potrivit prevederilor art. 632 alin. 1 Cod procedură civilă executarea silită se poate efectua numai în temeiul unui titlu executoriu, iar conform alin. 2 al aceluiaşi articol constituie titluri executorii hotărârile executorii, hotărârile definitive, precum şi orice alte hotărâri sau înscrisuri care, potrivit legii, pot fi puse în executare. În temeiul art. 664 alin. 1 Cod procedură civilă executarea silită poate fi pornită numai la cererea creditorului, dacă prin lege nu se prevede altfel, şi numai dacă creanţa este certă, lichidă şi exigibilă astfel cum prevede art. 663 alin. 1 din acelaşi act normativ. De asemenea, potrivit art. 666 alin. 1 Cod procedură civilă în termen de maximum 3 zile de la înregistrarea cererii, executorul judecătoresc este obligat să solicite încuviinţarea executării de către instanţa de executare, căreia îi va înainta, în copie certificată de el pentru conformitate cu originalul, cererea creditorului, titlul executoriu, încheierea prevăzută la art. 665 alin. (1) şi dovada achitării taxei judiciare de timbru. Plecând de la dispoziţiile legale citate reiese că, în soluţionarea cererii de încuviinţarea a executării silite, instanţa este obligată să verifice legalitatea şi temeinicia acesteia sub aspectul atât a persoanei îndreptăţite să solicite executarea silită şi a titlului executoriu, cât şi sub aspectul caracterului cert, lichid şi exigibil al creanţei. Analizând documentele depuse la dosar de către executorul judecătoresc, instanţa constată că cererea de încuviinţare a executării silite este întemeiată, având în vedere că respectivul Contract de împrumut autentificat sub nr. 2008 din data de 10.11.2022 de Biroul Individual Notarial reprezintă titlu executoriu, iar caracterul cert, lichid şi exigibil al creanţei rezultă din însuşi conţinutul titlului executoriu. Pentru aceste considerente, instanţa va admite cererea şi va dispune încuviinţarea executării silite”, mai motivează judecătorii vasluieni. 

Astfel, Daniela Chiper a primit acceptul instanței să treacă la executarea silită a obligaţiilor cuprinse în titlul executoriu. “Încuviinţarea executării silite se extinde şi asupra sumelor prevăzute în titlurile executorii care se vor emite de executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviinţate, inclusiv asupra cheltuielilor de executare. Fără cale de atac”, se mai arată în motivarea instanței de judecată. 

Mai trebuie menționat că inclusiv în declarația de avere a directorului Daniela Chiper apare numele Simonei Polak. Potrivit documentului oficial, Polak figurează și aici cu un împrumut de 9.000 de euro.

PNL Vaslui: Ne delimităm clar de aceste fapte

Mai mulți oameni de afaceri din Vaslui, dar si din alte județe au reclamat în ultimele săptămâni că ar fi dat cu împrumut diverse sume de bani unei familii de politicieni, iar sumele nu ar mai fi fost returnate. În mijlocul acestui scandal care mocnește de ceva vreme și despre care vorbește tot mai multă lume, se află Partidul Național Liberal. Asta din cauză că oamenii de afaceri care susțin că ar fi împrumutat diverse sume de bani unor politicieni, arată cu degetul spre familia deputatului PNL Tudor Polak.

“PNL nu a cerut niciodată niciun ban nimănui și ne delimităm clar de aceste acuzații aduse la adresa familiei Polak. Am demarat și noi o anchetă internă care vizează mai multe aspecte. Îi îndemnăm pe toți cei care susțin că le-ar fi fost solicitate diverse sume de bani în numele Partidului Național Liberal să ne aducă la cunoștință acest lucru și noi vom fi primi care vom sesiza organele de anchetă. Nu aprobăm asemenea lucruri, nu putem fi de acord cu ele, iar dacă vreun coleg a făcut așa ceva, să răspundă în fața legii”, a declarat secretarul general al PNL, Daniel Onofrei.

Citeste si: https://stiriest.ro/2023/02/10/familia-polak-exectutata-silit-de-banci-si-diversi-creditori-cuptorul-de-covrigi-frigiderele-si-tavile-de-inox-ridicate-de-executorul-judecatoresc/

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.