Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Încă o victimă a familiei Polak! Fostul șef de la Pașapoarte, țepuit de mama deputatului Tudor Polak

Publicat

in

De la o zi la alta apar tot mai multe nume ale unor oameni care au fost înșelați de familia deputatului PNL Tudor Polak. Dan Ștefanache, fostul șef al Serviciului Pașapoarte Vaslui, se află și el pe lista lungă a persoanelor de la care Simona Polak, mama deputatului Tudor Polak, a împrumutat câteva mii de euro dar nu i-a mai restituit. 

Vrând să își recupereze banii, omul a dat-o în judecată pe Simona Polak. Pe data de 23 februarie a fost înregistrat la Judecătoria Vaslui dosarul cu numărul 1796/333/2023. Dan Ștefanache i-a dat împrumut câteva mii de euro Simonei Polak, iar cum aceasta a refuzat să-i returneze, pagubitul s-a adresat instanței. Procesul este abia la început, urmând ca judecătorii să stabilească primul termen de judecată. Mari șanse ca pagubitul să își recupereze banii, nu sunt. Pe pensia Simonei Polak, mama deputatului Tudor Polak, sunt înregistrate deja trei popriri. 

Becuri Electrice
Fest Bijuterii Oferta Educationala Petru Rares

“Nu știu ce a făcut femeia cu banii”

Luat la întrebări de zecile de persoane care au fost înșelate de familia sa, deputatul PNL, Tudor Polak, le-a transmis acestora că “nu știe ce a făcut femeia cu banii”. Oamenii sunt revoltați și susțin că astfel de personaje nu au ce căuta în Parlamentul României. Un pseudo politician care abia reușește să lege două cuvinte și care se face de râs de fiecare fată când apare în public, nu-i pasă că zeci oameni au fost înșelați de familia sa. Pe lângă faptul că Simona Polak deținea funcții cheie în PNL, este și mama unui parlamentar al României, iar acest lucru a reprezentat o garanție în plus pentru cea care lua bani cu împrumut. 

Lipsă 15 miliarde de lei vechi în gestiunea caselor de schimb valutar

Simona Polak a fost directorul caselor de schimb valutar care aparțin unei societăți din județul Neamț. În anul 2020 când a venit pandemia, iar România a intrat în stare de urgență, patronii caselor de amanet au decis închiderea acestora. Ca atare i-au cerut Simonei Polak să depună toți banii în bancă. “Nu este bine cum ati decis, am semnale de la Tudor ca nu este bine să depunem banii în bancă”, le-ar fi spus “femeia” patronilor de la Neamț. Cum aceștia nu s-au lăsat păcăliți de “informațiile prețioase” deținute de angajata lor, au trecut la verificări. Așa au decis să controleze gestiunea și aveau să constate o gaură de 15 miliarde de lei vechi. 

Mama căutată de recuperatori, fiul petrece în restaurantele de lux din capitală

În timp ce zeci de persoane care au fost înșelate de familia Polak se întreabă dacă își vor mai recupera vreodată banii, deputatul PNL Tudor Polak, individul care se pregătește să fugă din Vaslui, o ține din petrecere în petrecere. După ce și-a sărbatorit ziua de naștere peste hotare, parlamentarul este mereu prezent la restaurantele de lux din capitală. Pe diverse grupuri de whatsapp, colegii săi deputați PNL discută despre situația sa economică. Tot acolo povestesc despre restaurantele la care merg la invitația lui Tudor Polak și unii chiar se  întreabă dacă nu cumva vor fi puși să își achite consumația. 

Grandomania lui Polak nu are limite. Asta în condițiile în care angajații erau obligați să muncească la negru la firma sa, iar Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui i-a suspendat dreptul de a mai desfășura activitate la fast-food-ul din centrul Vasluiului. În urma unor verificări efectuate la unitatea de alimentație publică deținută de SC VASTUPO SRL, societate reprezentată legal de Tudor Polak, inspectorii DSVSA Vaslui au decis că parlamentarul trebuie să oprească activitatea. 

Familia deputatului PNL Tudor Polak se află în impas după ce a acumulat diverse datorii. Pe lângă oamenii de afaceri care susțin că ar fi dat cu împrumut diverse sume de bani mebrilor liberali, unii afirmând că au considerat că susțin cu bani partidul din care Polak face parte, bancile au trecut la executarea silită a vestitei familii. 

Atât societățile la care familia deputatului PNL Tudor Polak este acționar, cât și membrii familiei, au fost acționate în instanță. Pe portalul Judecătoriei Vaslui figurează mai multe dosare de executare, toate pierdute de  familia politicianului.

Amanunte aici

Cum a luat Polak bani cu împrumut și nu i-a mai restituit. Executată silit de directorul unei instituții publice

Liberala Simona Polak, mama deputatului PNL Tudor Polak, a împrumutat de la un director al unei instituții publici o sumă de aproximativ 35.000 de euro, potrivit contractului de împrumut autentificat la un notar. Când Simona Polak a refuzat să mai restituie banii, Daniela Chiper s-a adresat organelor în drept. Așa a ajuns Simona Polak să fie executată silit pentru împrumutul nerestituit.

Amanunte aici

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.