Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Trei eleve de la LMK s-au calificat la Olimpiada Națională de Biologie

Publicat

in

Olimpiada națională de biologie este o competiție a excelenței prin care se recunoaște valoarea și creativitatea  elevilor, implicarea profesorilor și susținerea părinților.

Fest Bijuterii Elite Biodental

Etapa județeană  a olimpiadei s-a desfășurat pe data de 12 martie 2023, la Liceul Tehnologic ,,Ion Mincu” Vaslui.

“Participanții au obținut rezultate frumoase, care ne onorează și fac cinste școlii vasluiene: 7 elevi au obținut Premiul I, 5 elevi au obținut  Premiul al II-lea, 3 elevi au obținut Premiul al III-lea și  24 de elevi au obținut Mențiune”, susțin reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. 

La etapa națională s-au calificat 3 elevi:

Spînache Ștefania Eliza, clasa a IX-a, de la Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor îndrumător Geanina Romașcu  

Parfene Andra Ștefania, clasa a X-a, de la Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor îndrumător, Geanina Romașcu

Sandu Alicia Bianca, clasa a XI-a de la Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor îndrumător Diaconu Daniela.

Pentru etapa națională a olimpiadei se califică, din fiecare județ un număr de elevi corespunzător numărului de locuri (din oficiu și suplimentare) alocate pe an de studiu, numai dacă au obținut cel puțin 70% din punctajul maxim acordat rezolvării subiectelor de la etapa județeană. 

În conformitate cu prevederile metodologiei, pentru participarea la etapa națională a Olimpiadei de Biologie se atribuie locuri suplimentare, 43 locuri /an de studiu, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute conform clasamentului național realizat după finalizarea etapei județene. Având în vedere punctajele obținute de elevii vasluieni, există posibilitatea  ca numărul participanților la etapa națională să crească.

“Mulțumim pentru susținere tuturor colegilor implicați în organizarea și buna desfășurare a acestei importante competiții școlare.

Felicitări, dragi elevi! Felicitări, stimați profesori și distinși părinți!  Mult succes tuturor elevilor olimpici, participanți la etapa națională”, mai menționează reprezentanții ISJ Vaslui. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.