Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Primariile nu renunță la gazele naturale! Numeroase proiecte așteaptă finanțarea în 2023

Publicat

in

Primarii din județul Vaslui continuă demersurile pentru dezvoltarea aducțiunilor de gaze naturale. Cristi Rusu, primarul orașului Negrești, a precizat că a depus un proiect care prevede alimentarea cu gaze pe toate străzile în care nu există în acest moment acest serviciu. Proiectul de extindere a rețelelor de gaze vizează și cele șase sate aparținătoare ale orașului Negrești.

Fest Bijuterii Oferta Educationala Petru Rares Oferta Geologie Iasi

„Am depus acest proiect pe  Programul „Anghel Saligny”. Acest program a abordat mai întâi proiectele de apă și canal și drumurile, și urmează probabil în acest an și finanțarea proiectele pe gaze naturale. Am depus acest proiect și din ce am discutat cu ceilalți primari putem spune că suntem în top cu această investiție”, a spus Cristi Rusu.

Dezvoltarea rețelelor de gaze naturale din  județul Vaslui a demarat începând cu anul 1993. La această dată, în afara centrelor urbane, în mediul rural există un procent de extindere al infrastructurii de 21%.

În anii următori, extinderea rețelelor se va dubla, iar motorul financiar al acestor investiții este Programul ”Anghel Saligny”. Comuna Grivița, Muntenii de Sus, Văleni și Solești sunt primele UAT-uri care au primit bani pentru aducțiunile de gaze.

De altfel, UAT-urile din județul Vaslui continuă investițiile în dezvoltarea aducțiunilor cu gaze baturale. Este și cazul satelor Chițoc și Corbul din comuna Lipovăț, care vor avea gaze naturale. Proiectul este susținut financiar printr-un credit contractat la Trezorerie de către autoritățile locale.

Primăria Lipovăț a consultat populația în legătură cu acest împrumut, iar cum cetățenii s-au declarat de acord cu această acțiune, a fost tras un credit de 28 miliarde de lei vechi.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.