Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Copacii de pe marginea drumurilor județene vor fi tăiați! Unde va ajunge materialul lemnos

Publicat

in

După ce primăriile din județul Vaslui au tras semnale de alarmă în ce privește gradul de îmbătrânire a arborilor de pe marginea drumurilor, Consiliul Județean a demarat procedurile în vederea exploatării acestora, fiind încheiate mai multe contracte de prestaţii silvice între Direcţia Silvică Vaslui și Consiliul Județean Vaslui. Este vorba de arborii de pe raza Ocoalelor Silvice Bârlad, Huși, Brodoc, Pădureni, Vaslui, Epureni și Băcești.

Birsa Turism Fest Bijuterii

Arborii destinaţi tăierii au fost inventariaţi şi marcaţi cu dispozitive speciale de marcat de către personalul silvic împuternicit, iar cantitatea totală (volumul brut) a mesei lemnoase rezultate în urma inventarierii  etse de 553,86 de mc.

Avis Coffee Shop

Potrivit regulamentului de distribuire a masei lemnoase, CJ Vaslui decide ca masa lemnoasă rezultată să fie distribuită gratuit, respectând următoarea ordine de prioritate: consumul propriu al instituțiilor publice subordonate CJ-ului, consumul propriu al proprietarului și UAT-urilor, în funcție de situarea în teritoriu a arborilor ce urmează a fi tăiați.

„Au fost înștiințate astfel instituțiile subordonate care dețin centrale termice ce funcționează pe bază de combustibil solid cu privire la cantitatea de masă lemnoasă disponibilă în vederea distribuirii gratuite a acesteia”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.