Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Din cauza lui Boroș liberalii fug la PSD! Ce acuzații i se aduc primarului din Bârlad 

Publicat

in

Nemulțumiți că primarul Dumitru Boroș nu și-a respectat promisiunile făcute bârlădenilor în campania electorală și că municipiul Bârlad arată ca după bombardament, iar lucrările de reabilitare a infrastructurii sunt făcute haotic, 46 de membri liberali au migrat la PSD. 

Fest Bijuterii Oferta Educationala Petru Rares Oferta Geologie Iasi

Pe lângă aceștia, alți aproximativ 60 de cetățeni au aderat la valorile și principiile PSD.

“În prezența președintelui Organizației Județene a PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a președintelui Organizației Municipale a PSD Bârlad, Solomon Adrian, a deputatului Eduard Popica și a numeroși membri, s-au prezentat adeziunile și părerile a celor 106 de nou-veniți ai organizației locale, întărindu-se puternic echipa actuală” , a transmis prin intermediul unui comunicat de presă deputatul PSD, Adrian Solomon.

Acesta le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru sprijin, a subliniat liniile strategice ale activității PSD pe plan local în viitorul apropiat, a trasat obiectivele de atins pentru a putea realiza schimbarea majoră în bine a municipiului Bârlad și pentru a construi un cadru decent de trai pentru toți cetățenii, demn de secolul în care trăim.

Printre cei care au intrat în PSD se numără profesorul Georgică Vulpe, precum și alte cadre didactice Bogdan Danciu ,Andrei Grecu , Narcis Postolache , Diana Zugravu, etc.

Contactat telefonic în legătură cu cauza pentru care aceștia au părăsit familia liberală, deputatul Eduard Popica ne-a declarat că “motivul plecării celor 46 membri din PNL este acela că domnul Boroș nu s-a ținut de cuvânt față de promisiunile făcute pentru oamenii din Munteni și Podeni”.

Alianța Boroș -Bîca- Polak, un alt motiv de nemulțumire

Plecarea lui Georgică Vulpe la PSD reprezintă un semnal de alarmă pentru primarul Dumitru Boroș. Prin primirea lui Vulpe în rândurile social democraților se închide definitiv ușa pentru edilul Bârladului de vreme ce acesta din urmă cocheta tot mai des în ultima vreme cu ideea de a migra și el spre PSD. Primarul Boroș a reușit de altfel să stârnească un val de nemulțumiri în rândul liberalilor bârlădeni. Aceștia îl acuză pe Boroș că nu a demonstrat că ar fi un primar pentru Bârlădeni ci mai degrabă un edil care se lasă manevrat de diverse interese. Nici alianța dintre Boroș și senatorul Iulian Bâca sau turmentatul deputat Tudor Polak a cărui familie a țepuit de bani zeci de vasluieni, nu este privită cu ochi buni de liberalii bârlădeni. Primarul Boroș s-a rupt practic de organizația PNL, iar lipsa de comunicare cu ai săi colegi și modul în care i-a persiflat constant au dus la apariția valului de nemulțumiri. 

Vulpe a vrut funcții, dar PNL nu a cedat șantajului

Grupul de migratori de la PNL a fost condus de Georgică Vulpe, un personaj pe care în realitate formațiunea liberală nu și-l mai asuma deoarece îl radiase din rândurile sale încă de anul trecut.

Toată lumea știe că Vulpe este un mai vechi dușman al lui Boroș, dar și că era nemulțumit din cauză că liberalii nu i-au îndeplinit dorințele în materie de funcții. După ce i s-a refuzat postul de viceprimar, Georgică Vulpe a pus ochii pe funcția de director al Casei Corpului Didactic, dar nici aici nu a avut mai mult succes. Cum a rămas cu buza umflată, “marele liberal”  și-a vopsit părul din galben în roșu. Cu siguranță că năravul a rămas același, iar când se va ivi o altă oportunitate, Vulpe va demonstra asta. 

În vara anului 2021 Organizaţia PNL Bârlad şi-a desemnat preşedintele în persoana lui Georgică Vulpe, la mai puţin de o săptămână după ce forul local mai desfăşurase o conferinţă de alegeri, în urma căreia câştigătorul funcţiei de preşedinte a fost primarul Dumitru Boroş, scrutin contestat ulterior şi invalidat de conducerea organizaţiei judeţene a partidului.

Preşedintele ales pe data de 16 iunie 2021, Dumitru Boroş, declara că el a fost ales în mod corect şi în conformitate cu prevederile statutului PNL, susţinând că alegerile organizate ulterior erau nelegale. Boroş preciza atunci că Georgică Vulpe nu mai este membru de partid, deoarece îşi prezentase demisia.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.