Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

„Copilul meu era sfărâmat”. Reacția tatălui adolescentului care a fost bătut de jandarmi

Publicat

in

Acuzații grave la adresa unui echipaj de jandarmi din județul Vaslui! Familia unui băiat de 15 ani, care a ajuns la spital, susține că adolescentul ar fi fost bătut în timp ce era urcat în dubă și dus la poliție.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

De cealaltă parte, jandarmii au declarat că ar fi încercat doar „să-l legitimeze, pentru tulburărea liniștii și ordinii publice”.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Cazul a fost preluat acum de Parchetul Militar Iași. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Tatăl băiatului povestește că, de 1 mai, adolescentul își aștepta sora în fața unui magazin din oraș, împreună cu vărul său de 16 ani. Un echipaj de jandarmi aflat în patrulare s-a oprit să-i legitimeze. Cei doi nu aveau însă actele la ei, iar pe tânărul de 15 ani nu l-au crezut că este minor, deoarece este mai solid, povestesc rudele. Tatăl adolescentului: „Al meu e mai voinic și a spus că are 15. Ăla mai slab a zis că „Bă, tu faci mișto de noi?”. L-au luat, l-au băgat în dubă. Am ajuns eu la Poliție. Când au tras duba i-au zis „Ieși, băi, ieși!” Copilul era sfărâmat. Ce ați făcut la copil? Că nu i-am făcut nimic. Nu ai voie să maltratezi copilul, dar Jandarmeria are voie să maltrateze copilul pe stradă?!”

Medicii care l-au consultat pe băiat au considerat că poate merge acasă, dar, peste noapte, acesta s-a simțit rău și a doua zi a fost internat. Ana Rinder, managerul Spitalului de Urgență Vaslui: „Minorul este internat La Chirurgie Ortopedie Pediatrică, diagnosticul este policontuzie prin agresiune. La ora la care discutăm este în afara oricărui pericol și va fi externat zilele următoare.” Familia vrea acum ca vinovații să fie trași la răspundere. Între timp, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vaslui a transmis că băiatul „era condus la sediul Poliției pentru stabilirea identității și luării măsurilor legale în urma tulburării liniștii și ordinii publice.”

Reacția Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui

„O persoană a depus o plângere prin care reclamă că fiul său ar fi fost agresat de către un echipaj de jandarmi în timp ce era condus la sediul Poliției pentru stabilirea identității și luării măsurilor legale în urma tulburării liniștii și ordinii publice de către tânăr.” Cazul a fost preluat de procurorii militari, care urmează să lămurească întreaga poveste.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.