Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Hramul satului Râșești sărbătorit cu un turneu de șah, un simpozion științific și un spectacol artistic-FOTO

Publicat

in

Hramul comunității din Râșești a fost sărbătorit într-un mod cu totul special anul acesta, cu evenimente care au adus împreună oameni din zonă și nu numai. Turneul de șah, simpozionul științific și spectacolul artistic au fost un adevărat succes, demonstrând talentul și creativitatea din comunitatea locală.

Fest Bijuterii Oferta Educationala Petru Rares Oferta Geologie Iasi

“În zi de sărbătoare, când creștinii ortodocși sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, am fost invitat să particip la sărbători în mai multe comune din județul Vaslui. Am fost prezent la Iana, Perieni, Boțești și Dranceni, unde oamenii m-au întâmpinat cu căldură și ospitalitate.
Am început ziua la Iana alături de consilierii PNL și am fost de asemenea alături de cetățenii din Perieni. Au urmat comunele Boțești și Drânceni unde am avut ocazia să vorbesc cu câțiva localnici și să aflu mai multe despre tradițiile din fiecare zonă în parte.
În cele din urmă, am încheiat ziua alături de seniorii liberali din Bârlad, oameni cu care mă întâlnesc mereu cu drag și de la care am tot timpul de învățat”, a declarat prefectul Daniel Onofrei.

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, s-a aflat în mijlocul localnicilor din satul Râșești, onorând invitația primarului comunei Drânceni de a fi prezent la manifestările organizate de hramul localității.
„Vă felicit pentru activitățile desfășurate de Ziua localității și vă asigur de sprijinul meu și al Consiliului Județean Vaslui în tot ceea ce vă propuneți să faceți pentru comunitate. Mulțumesc pentru invitație și mă bucur să văd tineri care promovează portul popular și că tradițiile sunt duse mai departe. Aveți un ansamblu folcloric care se dezvoltă frumos, Plaiurile Prutului, pe care sperăm să-l vedem pe scena Festivalului „Hora din Străbuni” din luna august”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Ziua localității Râșești a cuprins un simpozion științific, intitulat „Locul istoriei locale în cadrul istoriei naționale și universale”, un turneu de șah, cu aproape 100 de participanți, și un spectacol artistic, deschis de Ansamblul „Plaiurile Prutului”, iar invitați au fost Ansamblul „Plăieșii” și Sylvia by Dj Rynno.

“Anul acesta hramul satului nostru a fost sărbătorit într-un mod cu totul special. Împreună am organizat un turneu mde șah, un simpozion științific și un spectacol artistic, evenimente care au adus împreună oameni din comunitatea noastră și nu numai.

Simpozionul științific a fost, de asemenea, un moment important. Spectacolul artistic a fost momentul culminant al serii, cu prestații impresionante ale artiștilor locali și invitați speciali. A fost o ocazie minunată de a sărbători talentul și creativitatea din comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la organizarea acestor evenimente și sper că Hramul satului Râșești va continua să fie sărbătorit într-un mod atât de special și memorabil în viitor”, a declarat Mihai Murărașu, primarul comunei Drânceni.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.