Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Bucurie pentru sătenii din Bumbăta! Nelu Tătaru: Voi sprijini orice măsură care contribuie la dezvoltarea zonei

Publicat

in

De câteva luni de zile, oamenii din Bumbăta  sunt în fierbere. O mână de gospodari, cei mai mulți trecuți de 70 de ani, care nu sperau ca satul lor să mai prindă viață. După ce în toamna anului trecut autoritățile au decis înființarea unui punct de trecere a frontierei peste Prut, lucrurile au luat o întorsătură neașteptata. Sătenii s-au trezit cu asfalt la poartă și cu o investiție modernă chiar lângă casele lor. Ei speră că deschiderea Punctului de Trecere va atrage tineretul în zonă și cu timpul, va aduce și o creștere economică importantă.

„Deocamdată nu știm dacă  ni se va schimba viața și cum, dar noi ne-am dori sa se dezvolte zona, sa vina tinerii aici. Avem asfalt, iar lucrarea este deosebita. Au lucrat oamenii ăștia fara întrerupere! Cine s-ar fi gândit că va ieși așa, in câteva luni. A ieșit ceva frumos, util. O sa fie mai ușor să se ajungă de pe un mal pe altul. Și pe jos, și cu masina. Noi suntem bătrâni de acum. Poate va întineri satul de acum. Ne-am bucurat să mai vedem freamăt pe drum!”,au spus oamenii care au venit să-i vadă pe musafiri.

Avis Coffee Shop

Președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, medicul Nelu Tătaru, susține că este de apreciat efortul guvernului în ce privește deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Bumbăta. 

“Acest obiectiv va contribui semnificativ la dezvoltarea economică și socială a zonei și la îmbunătățirea relațiilor dintre România și Republica Moldova. Această deschidere va facilita circulația persoanelor și a bunurilor între cele două țări, va spori cooperarea economică și culturală, iar comunitatea locală se va bucura și ea de avantajele acestui punct de frontieră. Sunt convins că această inițiativă va avea un impact pozitiv asupra întregii regiuni și că va aduce beneficii semnificative pentru oamenii care trăiesc aici. În calitate de deputat, voi sprijini orice măsură care contribuie la dezvoltarea acestei zone și la consolidarea relațiilor de prietenie dintre România și Republica Moldova”, a declarat Nelu Tătaru. 

Punctul de frontieră Bumbăta – Leova care a fost deschis astăzi se află la aproximativ 40 de kilometri distanţă de Albiţa și va îmbunătăţi fluxul de călători şi mărfuri între cele două ţări. În prima fază, noul punct de frontieră va permite trecerea persoanelor în regim pietonal şi rutier, precum şi vehiculelor cu o capacitate de până la 3,5 tone

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.