Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

PNL face rocada cu PSD până la 1 iunie! Nelu Tătaru: Prioritatea noastră este să asigurăm echilibrul şi să nu producem blocaje

Publicat

in

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, cu ocazia unei vizite efectuate în judeţul Vaslui că până la 1 iunie un nou Guvern va fi instalat la Palatul Victoria.  

„Preocuparea noastră este aceea de a ne face treaba zi de zi în interesul românilor. Cred că această rocadă la guvernare se va realiza în termenul agreat de coaliţie, astfel încât până pe data de 1 iunie să avem instalat un nou Guvern la Palatul Victoria”, a spus Lucian Bode.

Pravalia cu raci Avis Coffee Shop

Oficialul a menţionat că nu are cunoştinţă despre momentul în care premierul Nicolae Ciucă îşi va da demisia. 

„Nu ştiu dacă o va face joi, vineri sau sâmbătă. Cert este că un nou Guvern vom avea la Palatul Victoria, cel mai târziu la 1 iunie. Trebuie să ţinem cont şi de ce au spus şi liderii coaliţiei şi anume, principala noastră preocupare este acum să soluţionăm revendicările personalului din educaţie şi odată cu soluţionarea acestui conflict putem să intrăm şi în linie dreaptă cu negocierile pentru noua structură a Guvernul”, a afirmat Bode.

Minstrul Afacerilor Interne a fost prezent, marţi, în judeţul Vaslui, unde a avut loc inaugurarea Punctului de Trecere a Frontierei Bumbăta – Leova.

Președintele PNL Vaslui, deputatul Nelu Tătaru a declarat  că negocierile referitoare la modalitatea în care se va realiza rotativa guvernamentală sunt în grafic și că nu vor exista probleme câtă vreme există voinţă politică. 

“Partidul Naţional Liberal nu a cerut absolut nimic de la niciunul dintre partidele din coaliţie. Prioritatea noastră este să asigurăm echilibrul şi guvernarea. Anunțul privind depunerea mandatului de către premier va fi făcut public, iar data exactă nu este atât de crucială. Prin urmare, este esențial să avem o tranziție rapidă și eficientă, evitând discuțiile publice care ar putea bloca administrația și ar putea distrage atenția de la prioritățile guvernamentale. Partidul Național Liberal se preocupă, de asemenea, de greva din domeniul educației și dorește să abordeze această problemă astăzi. Vom căuta soluții pentru a îndeplini solicitările legitime ale sindicatelor, având în vedere că problema salarizării în sectorul educației trebuie să fie rezolvată. Consider că liderii partidelor politice care formează coaliția guvernamentală au luat o decizie înțeleaptă de a nu mai discuta despre rotație și de a se concentra asupra problemelor importante”, a declarat Nelu Tătaru. Biroul Politic Naţional al PNL s-a întrunit, săptămâna trecută, pentru a decide mandatul negocierilor din cadrul coaliţiei în vederea realizării rocadei guvernamentale.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.