Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

O femeie a fost bătută și violată de tatăl și de fratele ei

Publicat

in

Își acuza tatăl și fratele de viol! O femeie în vârstă de 35 de ani din județul Vaslui a reclamat la 112 că a fost bătută si abuzata de părintele său, un individ în vârstă de 67 de ani. De lovituri nu a scăpat nici fiul acesteia, un adolescent de 15 ani, așa că tânăra a decis să pună punct abuzurilor. Femeia și băiatul au fost internați într-un centru pentru protectia victimelor violenței din cadrul DGASPC Vaslui. Pe parcursul anchetei, ea a povestit că în urma cu o zi a fost violata și de frate. Suspecții au fost reținuți și ulterior, arestați.
„… În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au stabilit că femeia de 35 de ani ar fi fost victima unor abuzuri sexuale, exercitate de doi bărbați, în vârstă de 67, respectiv 33 de ani, din comuna Dumești, rude cu persoana vătămată. La data de 23 mai 2023, în baza probatoriului administrat, politiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au dispus față de bărbații cercetați măsura reținerii, pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, la data de 24 mai 2023, aceștia au fost prezentați Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, instanța dispunând, pentru amândoi, măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Familia locuiește la o margine de sat, în condiții greu de imaginat. Autoritățile spun că au încercat sa ii aducă pe drumul cel bun. Fără rezultat, însă.
„Este o familie vulnerabilă, cu probleme atât medicale, cât și sociale, pe care noi o monitorizam de câțiva ani. Și asta, după ce minorul a renunțat să frecventeze cursurile scolii speciale, in urma cu doi ani. Am incercat sa îl readucem la școală, am mers cu mediatori sanitari, chiar și cu poliția. De vina sunt mentalitatea acestor oameni și climatul social în care trăiesc. Acum s-a ajuns într-o situație de necrezut, pe care o regretăm și care nu face cinste comunității”, a declarat Ciprian Ioniță-Barnea, primarul comunei Dumești.
Cei doi indivizi sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și violență în familie.

Fest Bijuterii Elite Biodental

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.