Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Ziua Eroilor: Libertatea pe care o avem astăzi nu a fost niciodată un dar gratuit

Publicat

in

La Monumentul Eroilor „Peneș Curcanul” din Cimitirul Eternitatea Vaslui a avut loc o ceremonie militară și religioasă, cu prilejul Zilei Eroilor.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Manifestarea a debutat cu salutarea drapelului de luptă și intonarea Imnului de stat al Romȃniei, după care a urmat un moment de reculegere, ȋn semn de recunoștinţă pentru toţi cei care și-au pierdut viaţa pe cȃmpul de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea ţării și întregirea neamului.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Ulterior a fost oficiat un serviciu religios și au fost rostite alocuţiuni ȋn memoria Eroilor Romȃniei.

“Astăzi, cu ocazia Zilei Eroilor, ne amintim și onorăm sacrificiile și curajul celor care au luptat pentru libertatea și independența noastră. Este un bun prilej de a reflecta asupra valorilor pentru care au murit eroii noștri și de a ne angaja să le continuăm lupta. Libertatea pe care o avem astăzi nu a fost niciodată un dar gratuit, ea a fost dobândită prin jertfa și curajul celor care au luptat pentru ea.
Una dintre cele mai importante modalități prin care putem onora moștenirea eroilor noștri este prin educarea noilor generații în spiritul valorilor pentru care s-au jertfit eroii noștri. Educația este cheia pentru a asigura continuarea luptei lor și pentru a ne asigura că valorile noastre sunt transmise mai departe. Trebuie să ne asigurăm că tinerii noștri înțeleg importanța libertății, democrației, justiției și drepturilor civile și să îi învățăm să lupte pentru acestea.
Libertatea este o moștenire neprețuită pentru noi toți și este responsabilitatea noastră să protejăm această libertate și să menținem valorile pe care le-am câștigat prin jertfa eroilor noștri”, a spus prefectul Daniel Onofrei.

“Este o zi comemorativă foarte importantă pentru noi! Dacă am face o trecere sumară prin istoria românilor, trebuie să ne amintim de cei care au căzut la Rovine, care au căzut la Călugăreni, care au căzut la Podul Înalt, care au căzut în codrii Lipovățului, la Crasna, care au căzut la Stănilești, care au căzut pe câmpiile Bulgariei, în războiul pentru independență, care au căzut în Valea Oituzului, care au căzut pe dealul de la Țiganca, care au căzut în punga de la Stanlingrad, care au căzut la Carei, în munții Tatra. Dacă am face această trecere sumară, am putea cu toții să ne dăm seama de dimensiunea uriașă a sacrificiului care l-au făcut înaintașii noștri, despre toți aceia de care am vorbit, i-am pomenit în această înșiruire de localități și pe toți aceia neștiuți și poate nerostiți niciodată, decât de rudele apropiate. Pe toți aceia să-i amintim, să-i comemorăm, să aducem cinstire sacrificiului pe care l-au făcut”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Activităţile s-au ȋncheiat cu depuneri de coroane de flori, defilarea și prezentarea onorului de către Detașamentul de Onoare.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.