Conecteaza-te cu noi

Afaceri

Cum să gestionezi corect momentele dificile la poker

Publicat

in

Cei mai mulți jucători de poker se descurcă excelent și respectă strategia pe care o au până în momentul în care lucrurile încep să meargă prost pentru ei. Dezechilibrul în poker este o problemă majoră și întâmplări aparent banale îi pot deruta pe jucători și, în același timp, îi abat de la strategia lor. De cele mai multe ori, dezechilibrul în poker apare din cauza unor mâini importante pierdute sau a unui bad beat.

Gestionarea emoțiilor reprezintă un element cheie în jocul de poker. E important să rămâi mereu concentrat indiferent ce se întâmplă. Iar dacă ai o serie proastă sau un bad beat, nu trebuie să rămâi ancorat în trecut, ci să privești în față și să iei cele mai bune decizii în momentul în care te afli. Fără un control bun al emoțiilor, nu poți avea astfel succes pe termen lung la poker.

Conștientizează că vei pierde mâini

Ca să ai succes la poker nu trebuie să câștigi fiecare mână în care participi. Acest lucru e imposibil. Nici măcar cei mai buni jucători din istorie nu reușesc asta, așa că e bine să înțelegi că vei pierde mâini într-un mod oarecum regulat. Dar asta nu înseamnă că este un motiv să fii nefericit și să îți schimbi abordarea de joc doar pentru că recent ai primit în medie cărți de joc mai proaste. 

Chiar dacă seria aceasta se prelungește pe o perioadă de timp pe care nu ți-o dorești, trebuie să accepți că banii nu mai sunt ai tăi. În același timp, când ai o serie bună, gândește-te că și alți jucători pierd bani. Jetoanele circulă în mod regulat la masa de poker, astfel că e bine să înțelegi că totul e parte a unui proces normal și trebuie să îl accepți ca atare.

O statistică interesantă vine din zona celor care joacă în mod exclusiv turnee de poker online. În medie, un jucător care nu excelează, câștigă bani doar în aproximativ unul din 10 turnee. Este adevărat, vor fi și perioade bune în care va câștiga poate la 3 din 10 turnee, dar există și posibilitatea să nu câștige deloc în niciun turneu din 20 dacă are o perioadă nefastă. 

În cea de-a doua situație amintită, foarte mulți jucători amatori își pierd echilibrul și încep să joace într-o manieră cu adevărat nebunească, în speranța că vor recupera pierderile. Există și varianta în care renunță complet la joc. Și în acest caz este important să înțelegi însă că și eșecurile fac parte din joc, să rămâi calm, să respecți bankroll-ul și să aștepți revenirea perioadelor faste.

Concentrează-te pe lucrurile pozitive

Studii de specialitate au arătat că oamenii au tendința mai degrabă să rețină lucrurile rele care li se întâmplă decât cele bune. Acest lucru se aplică și în poker, unde jucătorii (în special cei care joacă la mese cash) au obiceiul să rețină sumele pe care le pierd în loc să le țină minte pe cele pe care le-au câștigat. Sunt situații în care, uneori, câștigurile trec aproape neobservate. În cazul în care te concentrezi doar pe lucrurile rele care se întâmplă, vei rămâne într-o pasă proastă, iar asta ar duce către un posibil dezechilibru care îți va da o stare de om nefericit.

Trei soluții de luat în calcul

Mental coach-ul Jared Tendlar a oferit trei posibile soluții pentru a controla dezechilibrul. În primă fază e important să creezi un profil de declinare pentru a-ți da seama care sunt factorii care duc la pierderea echilibrului. În cazul în care identifici primele semne de avertizare, vei putea să recunoști și să controlezi starea pe care o ai înainte ca lucrurile să scape de sub control. 

Unii jucători se apropie de dezechilibru în momentul în care încep să arunce jetoanele în pot mai agresiv ori când nu mai sunt atenți la ce se întâmplă la masă. Pentru fiecare jucător comportamentul este diferit și ar trebui să înțelegi ce te scoate din sărite. 

Apoi, după primul pas, ar trebui să gândești logic și să îți controlezi furia. Încearcă să îți transmiți un mesaj de calm și să treci în revistă greșeala pe care ai făcut-o, în așa fel încât să nu se mai repete. Relaxează-te și continuă să joci cât de bine se poate. Ultimul pas ar fi să îți creezi un memento strategic. Poți face exerciții de respirație și să încerci să gândești cât mai clar.

Populare

Stiri din categoria: Afaceri Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.