Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Măsurile fiscale propuse de guvern stârnesc nemulțumire în județul Vaslui! Antreprenorii avertizează asupra scăderii veniturilor și falimentelor

Publicat

in

Patronatul din județul Vaslui își exprimă nemulțumirea față de noile măsuri fiscale anunțate de guvernanți. În cazul în care se vor impune taxe mai mari pentru companii, antreprenorii estimează o scădere semnificativă a veniturilor bugetare. Creșterea impozitării pentru microîntreprinderi ar duce la numeroase falimente, iar multe întreprinderi mici și mijlocii ar fi nevoite să facă disponibilizări, provocând o scădere gravă a cifrei de afaceri.

„Mediul de afaceri nu este de acord sub nicio formă cu noile măsuri de impozitare. Agenții economici nu își vor mai putea face nicio proiecție pentru viitor. Indiferent de variantele de impozitare, ar fi o lovitură nimicitoare pentru mediul de afaceri. Suntem în criză, rata inflației este ridicată, avem prețuri foarte mari la tot felul de servicii și produse și acum se pregătește o nouă impozitare! Ar fi o mare greșeală dacă s-ar aproba aceste impozite. Mediul de afaceri este singurul care asigură veniturile pentru finanțarea statului român”, a spus Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui.

Avis Coffee Shop

În primele patru luni ale anului curent, în județul Vaslui au fost înmatriculate în total 427 de societăți, din care 299 SRL, 71 PFA, 51 II etc. Spre comparație, în perioada ianuarie – aprilie 2023 au ieșit de pe piață 490 de societăți. Este vorba despre 91 de suspendări de activitate, 131 de dizolvări, 251 de redieri de firme și 17 profesioniști intrați în insolvență.

Cum era de așteptat, numărul șomerilor din județul Vaslui este în creștere. La sfârșitul lunii martie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui erau înregistrați 8.988  șomeri (din care 3.707 femei), rata șomajului fiind de 8.48. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 8.30 în această lună acest indicator a înregistrat o creștere cu 0.18 pp.

Din totalul de 8.988 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Vaslui, 753 erau beneficiari de indemniziţie de şomaj, iar 8.235 erau șomeri neindemnizați.

Șomerii cu învăţământ gimnazial au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Vaslui (4.109 șomeri ), urmat de cei cu învăţământ primar şi fără studii (2.588 șomeri), învățământ profesional 1.236), iar 928 șomeri au absolvit studii liceale, 46 someri au absolvit studii postliceale iar 81 șomeri au studii universitare.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.