Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Viceprimarul Cătălin Mîndru, acuzat de conflict de interese în utilizarea fondurilor publice

Publicat

in

Viceprimarul USR al municipiului Vaslui se află în mijlocul unui scandal după ce copilul său ar fi fost plătit din bugetul local pentru o apariție pe scena Zilelor Culturale ale municipiului. Această acțiune ridică suspiciuni de conflict de interese administrativ, deoarece viceprimarul Mândru a fost direct implicat în alegerea artiștilor și în aprobarea fondurilor pentru eveniment. Conform informațiilor disponibile, viceprimarul Cătălin Mîndru în calitate de președinteal comisiei de organizare a Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui a selectat personal artiștii dintr-o listă. Cu toate acestea, pe lista respectivă s-a descoperit și numele copilului său, care face parte dintr-o trupă artistică și a încasat o sumă de 2.800 de lei din bugetul Primăriei Vaslui.

Această situație ridică întrebări cu privire la etica și integritatea viceprimarului, deoarece un ales local nu ar trebui să profite de poziția sa pentru a favoriza interesele personale sau ale rudelor sale. Conflictul de interese administrativ apare atunci când o rudă de gradul I a unui ales local primește beneficii financiare de la entitatea în care alesul local activează și votează. Consilierii locali ai PSD au reacționat prompt acuzând viceprimarul că a încălcat legea și standardele de etică ale funcției sale.

Avis Coffee Shop

“Un consilier local și un viceprimar al municipiului Vaslui au avut copiii pe scena Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui , iar copiii au încasat bani de la bugetul local. 

Vreau să îl întreb pe domnul secretar al Primăriei Vaslui dacă din experiența domniei sale, poate reușește să ne explice  dacă există un conflict de interes administrativ atunci când o rudă de gradul I a unui ales local primește bani de la entitatea unde alesul local activează și votează”, a declarat consilierul local PSD Alexandru Barbu. Un reprezentant al Direcției pentru Cultură din cadrul Primăriei Vaslui a recunoscut că  viceprimarul Mândru a făcut selecția trupelor. 

“Eu am fost cu lista de artiști la domnul viceprimar Mîndru care este șeful meu, dumnealui a extras din lista respectivă și a mers la domnul primar pentru a cere aprobare”. 

Consilierul PSD Alexandru Barbu a continuat: “Practic vicele Mîndru a extras mai mulți artiști dintr-o listă și a mers mai departe pentru aprobare, iar pe lista respectiva apare si copilul domniei sale care a încasat din bugetul Primariei Vaslui o cotă parte din suma de 2.800 de lei, atât cât a primit trupa in care copilul viceprimarului activează ca artist”, a mai declarat Alexandru Barbu. 

Iată ce declara viceprimarul Cătălin Mîndru: “Într-adevăr am selectat din acele propuneri de la comisia de cultură, am fost cu ele la domnul primar, ele au fost aprobate și într-adevar într-una dintre trupele care au cântat pe acena de la Zielele Vasluiului s-a aflat și copilul meu. El se află și într-o clasă a unui liceu din Vaslui. Aprobăm bugete pentru școlile din municipiul Vaslui. După logica unora ar trebui să-mi scot cumva copilul din această clasă, să-l scot din municipiul Vaslui numai pentru că eu aprob bugete care se răsfrâng și asupra lui? Amintesc faptul că pe scenă au urcat toate trupele de tineri din Vaslui, ceea ce PSD -ul nu a făcut, le-a blocat tot timpul. Copilul meu cântă într-o trupă, nu pot să îl scot de acolo, nu va plac lucrurile astea, asta e, nu am ce să vă fac. Plata a fost făcută către o asociație, copiii sunt minori și nu pot avea astfel de legături, de contracte”. 

Un alt consilier local din partea PSD, i-a dat replica viceprimarului USR! “Ați pus degetul pe o formație în care activa băiatul dumneavoastră, vorbim de o chestie foarte directă, nu de una generală. Și eu aprob bugete pentru municipiul Vaslui, aprob asfaltarea unei străzi unde locuiesc. Selecția ați facut-o dumneavoastră fără să ne consultați și pe noi. Trebuia măcar să consultați și comisia de cultură și atunci era o ddcizie luată mai general, de mai mulți consilieri, dar efectiv, dumneavoastră ați pus degetul pe anumite formații în detrimentul altor formații și vă bateți cu pumnul în piept că sprijiniți nu știu ce sprijiniți. Nu prea aveți justificare”, a declarat Leonard Negruți. 

Alexandru Barbu l-a mai întrebat pe viceprimar dacă i se pare etic ce se întâmplă, mai ales că unele trupe au fost remunerate, iar altele nu. “Domnule viceprimar vi se pare etic ca dumneavoastră și copilul să încasați bani publici de la aceiasi entitate? Dacă știați că aveți copilul acolo , nu era mai corect să procedați ca în cazul trupei “Vânt de vară” care nu a fost remunerată”. 

Viceprimarul Cătălin Mîndru a afirmat că “este moral și etic ca fiecare dintre noi să susținem tinerii talentați chiar dacă este vorba de copiii noștri”. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.