Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Pesediștii chemați la chermeză în timpul programului de lucru

Publicat

in

În mijlocul haosului și agitației politice, într-un moment de triumf pentru deputatul Adrian Solomon în fața adversarului Ciprian Trifan, Jan Ciupilan de la Huși, susținătorul dalmațianului Dan Marian, a decis să dea startul chermezelor. Observând că Solomon a învins în lupta pentru puterea roșie și că Trifan, adversarul său mai slab, a fost decimat, Jan a decis să organizeze o petrecere în zi de lucru, la ora 14. Motivația sa este simplă: de ce să muncim atunci când avem acces la șprițuri și fripturi? Primarul PSD de la Huși își așteaptă astăzi toți colegii la o crâșmă selectă din orașul pe care îl păstorește. Indiferent dacă aceștia sunt sau nu fani ai lui Dan Marian, cel fără de care PSD-ul ae fi mort în județul Vaslui. Așa cum spuneam, primarii ar urma să vină la chermeza de la Huși în jurul orei 14. Asta înseamnă că unii vor pleca de la serviciu cu cel puțin două ore înainte. Cum li s-a promis și un șpriț, este evident că cei mai mulți dintre participanți își vor lua și șoferi după ei. Deplasarea se va face evident cu mașina de serviciu.

Ideea lui Ciupilan este să sublinieze victoria și să-i bucure pe susținătorii săi prin organizarea unei petreceri, în timp ce adversarii ar fi nevoiți să se confrunte cu sentimente de înfrângere și invidie. În mijlocul acestei situații tensionate, nu trebuie să uităm că evenimentele politice și conflictele nu sunt singurele lucruri care definesc o societate. Dar în timp ce unii sărbătoresc victoria, alții se confruntă cu sentimente de înfrângere și tristețe. Altfel spus, Balada Miorița în variantă vasluiană se apropie de sfârșit, cel hușean și cu cel bârlădean l-au „ucis” pe cel vasluian.

Avis Coffee Shop

Primarul de Huși afirmă că puterea în PSD trebuie împărțită după părerea lui și că o astfel de opinie a avut și Marcel Ciolacu, președintele PSD. În urmă cu zece zile, Adrian Solomon și Ciprian Trifan au avut o întrevedere cu premierul Ciolacu. La respectiva întâlnire s-a stabilit ca Solomon să fie președintele PSD, iar Trifan să rămână la CJ și să fie și candidatul pentru funcția la județ în 2024. În fața lui Ciolacu, atât Trifan cât și Solomon au declarat că sunt de acord cu propunerea. Întors la Vaslui, Trifan s-a răzgândit. “Solomon și Trifan au fost la domnul Ciolacu, acolo s-a luat o decizie, dacă vor sa o respecte, bine, dacă nu vor, e treaba lor. Nu sunt de acord sa fim conduși in continuare de un președinte interimar. Jan Ciupilan nu îl susține pe Dan Marian. Eu am propus ca Solomon sa rămână la București, iar Trifan la CJ. Problema este ca primarii pot sa îl susțină pe Trifan, dar din Birou fac parte mai mulți oameni. Eu vreau sa câștig alegerile, scopul meu este sa nu câștige liberalii. Pe mine nu ma interesează șefia PSD. Eu nu vreau nicio funcție. Eu nu vreau să fiu conducator. Eu sunt de acord cu ideea că de exemplu primarul nu trebuie să fie și președinte de partid, sau președintele CJ să nu fie și președintele partidului. Dacă moare primarul, nu se destramă organizația de partid, așa cum se întâmplă acum la Vaslui”, a declarat pentru știriest.ro Ioan Ciupilan. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.