Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Ciupilan adună primarii la chermeze, Buzatu îi sună din arest și le dă indicații

Publicat

in

În plină zi de lucru, fără să le pese că trag chiulul de la serviciu, primarii PSD s-au dus în limbă la Huși, la chermeza organizată de Ioan Ciupilan, susținătorul traseistului Dan Marian. La băut și mâncat se pare că se pricepe cel mai bine armata șpăgarului Dumitru Buzatu. La masa lui Ciupilan au mâncat și parlamentarii social democrați, Adrian Solomon, Eduard Popica și Irinel Stativă. Nu puteau lipsi prostituatele politicii: Dumitru Boroș, primarul din Puiești sau cel din Vinderei. Boroș și Solomon au ținut chiar să își declare dragostea pe față, s-au strâns in brațe, și-au făcut poze luați de gât, totul spre disperarea unor primari PSD cărora li s-a tăiat pofta de mâncare. După ce Ioan Ciupilan le-a transmis clar primarilor ca fără Dan Marian PSD-ul nu poate supraviețui și le-a amintit acestora cât ajutor au primit de la traseistul care ocupa funcția de vicepreședinte la județ, colegii primarului de Husi se pare că au început să se învețe cu idea ca îl vor avea coleg pe Dan Marian și ca vor fi obligați sa îl scoată președinte la județ. Cum au terminat de mâncat și de băut la Husi, spre seară primarii PSD , în frunte cu Ioan Ciupilan , s-au mutat la Stâna Costești unde au continuat petrecerea până târziu în noapte. Bine aghezmuiți, primarii care toată ziua se plâng că nu au bani și că îi paște falimentul, s-au apucat de dat telefoane, pe la unii ziariști, pe la primarii care și-au văzut de treabă și nu au mers la chiolhanul jupânului de la Huși. Cine nu a fost la masa lui Ciupilan a fost ulterior sunat și informat că s-a luat o decizie în ce privește viitorul partidului: Solomon este acceptat președinte. Cum s-a luat decizia asta și cum va fi ea pusă în practică, nu se știe.

Fest Bijuterii Elite Biodental

Trifan a lipsit de la chermeza lui Ciupilan, dar s-au dus consilierii lui Buzatu

De la marea petrecere a lui Ciupilan a lipsit Ciprian Trifan. Acesta a ales sa rămână in biroul de la Consiliul Județean, acolo unde l-am găsit și după ora 16. Colegii săi de la PSD erau sătui de petrecut la respectiva oră. Chiar și doi dintre consilierii de la cabinetul președintelui suspendat au participat la chermeza lui Ciupilan. Curios că nimeni nu i-a întrebat cum își motivează absența de la serviciu în timpul programului de lucru. Ciprian Trifan cu siguranță că nu va avea curajul să o facă. Actualul șef de la județ, cel care s-a bucurat inițial de susținerea majorității primarilor, a fost și el sunat de mai mulți dinte participanții la chermeza jupânului Ciupilan, dar nu a răspuns la niciun apel. 

Dumitru Buzatu suna primarii din închisoare, le promite sprijin și le spune pe cine să nu lase să preia partidul

De câteva zile tot mai mulți primari PSD povestesc că au fost contactați de fostul președinte Dumitru Buzatu, aflat acum după gratii, fiind acuzat de grave fapte de corupție. Din arest Buzatu are voie la  apeluri telefonice zilnic pentru aproximativ 60 de minute. Prin intermediul apropiaților săi din libertate, baronul PSD discută cu foștii săi colegi cărora le transmite diverse mesaje. Unul din primarii cu care Buzatu a discutat la telefon, a înregistrat convorbirea. Refuză să o facă publică, dar a arătat-o la câțiva colegi. Discuția s-a purtat de pe telefonul unuia din cei șase consilieri ai lui Dumitru Buzatu. Fostul președinte al PSD le transmite primarilor să nu îl susțină pe Ciprian Trifan la șefia partidului și nici pe Jan Ciupilan care face echipă cu Dan Marian. De asemenea acesta îi asigură pe primari ca are în continuare influență la centru și că prin intermediul lui Paul Stănescu îi poate ajuta să își rezolve diverse probleme pe la ministere. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.