Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Peste 2.000 de oameni fără energie şi circulaţie în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţ

Publicat

in

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor din judeţul Vaslui şi patru localităţi cu peste 2.400 de locuitori au rămas fără energie electrică, sâmbătă, din cauza zăpezii abundente şi a viscolului. Echipe ale distribuitorului de energie electrică lucrează pentru remedierea a două linii aeriene de medie tensiune care sunt afectate parţial.

Fest Bijuterii Elite Biodental

„În mai multe zone din judeţul Vaslui se circulă în condiţii de iarnă. Rog cetăţenii să conducă prudent şi să nu pornească la drum dacă maşinile nu sunt echipate corespunzător pentru sezonul rece. Solicit primarilor să ia măsuri urgente pentru a asigura siguranţa cetăţenilor şi buna desfăşurare a activităţilor în această perioadă. Este extrem de important să ne asigurăm că drumurile principale şi secundare sunt deszăpezite şi că se iau măsuri de prevenire a formării poleiului”, a precizat prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, avertizări cod galben şi cod portocaliu de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi viscol, ce vizează cea mai mare parte a ţării.

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a anunţat cod galben de viituri pe râurile estul ţării începând de sâmbătă, la ora 12,00, până pe 19 noiembrie, la aceeaşi oră. În acest context vor fi afectate râuri din bazinele hidrografice: Bârlad (judeţele: Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Prut (judeţele: Vaslui şi Galaţi), Siret (judeţul Galaţi). Potrivit sursei citate, fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depăşirii cotelor de apărare. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.