Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Misterele matematicii. Unul dintre cele mai dificile concursuri de matematică a reunit la Vaslui peste 300 de elevi. Cine sunt câștigătorii

Publicat

in

Elevi pasionați de matematică din șase județe și municipiul București s-au întrecut sâmbătă la Vaslui în cadrul unui concurs cu tradiție organizat de Școala Ștefan cel Mare. Printre participanți s-au numărat elevi de la licee de top din țară, precum Colegiul Național din Iași sau Liceul Internațional de Informatică București.

Fest Bijuterii Elite Biodental

Desfășurat sub genericul ”Zilele școlii”, Concursul Regional Interdisciplinar ”Misterele Matematicii”, se aflat în acest an la a XVII a ediție. ”Încă de la început, concursul a reprezentat un proiect ambițios menit să concretizeze performanța. Prin participarea la acest proiect, elevul pasionat de matematică îşi formează o imagine clară asupra nivelului său de pregătire şi dobândește o atitudine pozitivă faţă de evaluări şi competiţii. Este un bun prilej de sistematizare a cunoştinţelor acumulate, de dezvoltare a abilităţilor personale şi de gestionare a emoţiilor constructive, contribuind la transformarea participantului într-un tânăr competitiv în societatea cunoaşterii”, au anunțat oficialii Școlii Ștefan cel Mare Vaslui. Prima zăpadă căzută în această iarnă nu i-a împiedicat pe iubitorii de matematică să dorească să participle la concurs. S-au înscris în competiție peste 300 de elevi de la clasele IV-VII din judeţele Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava, Galați, Bacău și municipiul București.

”Indiferent de punctajele obținute, toți elevii care au participat sunt câștigători. Îi felicităm pe toţi elevii participanţi, le urăm succes în continuare şi îi aşteptam la ediţiile următoare ale concursului. Mulţumim tuturor colegilor care s-au implicat în organizarea şi desfăşurarea concursului şi tuturor cadrelor didactice care au pregătit loturile de elevi participanţi”, a transmis la festivitatea de premiere profesoara de matematică de la școala gazdă, Mirela Obreja. Organizatorii au mulțumit și liceenilor, foşti elevi ai Școlii Ștefan cel Mare, pentru că au fost ”ajutoare de nădejde la organizarea concursului”. Elevii cu cele mai bune punctaje au fost premiați cu diplome, cărți și bani, oferite de sponsori și Societatea de Științe Matematice, filiala Vaslui.

Premianții

La clasa a IV-a au participat 55 de elevi

Premiul I, cu punctaj maxim a mers la un elev de la Școala Carol I Iași, Dan George Fîrțescu. Premiul doi a fost ocupat, la o diferență de doar 0,75 sutimi, de o elevă a Școlii Ștefan cel Mare din Vaslui, Alexandra Claudia Chirvase Premiul al treilea a ajuns la un elev tot de la Școala Carol I Iași. De altfel, elevii școlii ieșene au ocupat și următoarele locuri în clasament. Un singur elev vasluian a reușit să urce în top 10. Este vorba de Victor Hurduc, de la Școala Ștefan cel Mare Vaslui. La clasa a IV-a, s-au acordat distincții până la 15,5 puncte.

Clasa a V-a a înregistrat un număr record de participanți: 113 elevi.

Toate primele trei locuri din clasament au fost ocupate de la elevi de la Colegiul Național din Iași. În top 10, cele mai bune clasări pentru elevii din Vaslui le-au obținut elevii Tudor Parfene de la Liceul Mihail Kogălniceanu și trei elevi de la Școala Constantin Parfene Vaslui: Natalia Timofte, Cristian Balica și Luca Horia Alexa. Cu toții au obținut punctaje de peste 20 de puncte și au primit mențiuni. Distincții au fost acordate elevilor care au obținut punctaje de peste 16 puncte.   

La clasa a VI-a au participat 70 de elevi

Primul loc a fost adjudecat, la fel ca la clasa a V-a, de un elev de la Colegiul Național Iași, cu punctaj maxim. Pe locul al doilea s-a clasat un elev de la același colegiu, iar pe locul al treilea un hușean: Matei Cornea de la Școala Mihail Sadoveanu. În top 10, cu cele mai bune punctaje s-au mai aflat trei vasluieni: Eduard Codău, Liceul Mihail Kogălniceanu Vaslui și Adrian Frunză, de la Școala Constantin Parfene Vaslui. Au fost recompensați cu mențiuni. La clasa a VI-a distincțiile s-au acordat până 12 puncte.

La clasa a VII-a au participat 50 de elevi

Premiul I a fost obținut de Natalia Panciu de la Liceul Internațional de Informatică București, urmată de eleva Larisa Aliciuc de la Liceul Mihail Kogălniceanu Vaslui. În top 10,  de la LMK Vaslui s-a clasat și elevul Casandra Victor, Elena Mihaela Toader de la Școala Dodești, Raul Parfene de la Colegiul Codreanu Bârlad și Alexandra Olaru de la LMK Vaslui. La clasa a VII-a distincțiile au fost acordate până la 13 puncte.

sursa foto: Școala „Ștefan cel Mare” Vaslui

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.