Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

DE N-AR LIPSI POETUL …

Publicat

in

Ziua de 15 ianuarie are o însemnătate deosebită în rândul elevilor, datorită aniversării poetului Mihai Eminescu. Anticipând acest eveniment, vineri, 12 ianuarie, elevii claselor a V-a A și a VIII-a B de la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui au susținut o activitate dedicată poetului, în colaborare cu Biblioteca Județeană „N.M. Spătarul” Vaslui. În sala TinArt a bibliotecii, au fost expuseproiectele copiilor despre viața și opera autorului.Reprezentanții bibliotecii i-au întâmpinat pe copii cu o expoziție de carte eminesciană și au reușit să le capteze atenția cu materiale documentare despre marele poet și cărți decolecție. Elevii au susţinut un moment poetic emoționant prin care s-au dovedit adevărați căutători de frumuseţi ascunse în adâncul cuvântului eminescian. În sală au răsunat versuri din poezii precum „Călin (file din poveste)”, „Revedere”, „Ce te legeni”, „Scrisoarea III”, „Luceafărul”, „Trecut-au anii” etc.  Familiarizarea cu temele liricii eminesciene, înţelegerea valorii operei lăsate moştenire de poet odată cu părăsirea acestei lumi şi a ţării pe care a iubit-o necondiţionat sunt o parte din obiectivele pe care profesorii coordonatori, Alexa Elena și Lupașcu Liliana, le-au avut în vedere în realizarea activității, alături de doamna Chelaru Anca, reprezentanta instituției gazdă.

Birsa Turism Fest Bijuterii

Iată gândurile elevilor în urma participării la această activitate: 

Avis Coffee Shop

Activitatea de la bibliotecă a reușit să ne lărgească puțin mai mult cunoștințele. Apreciez faptul că fiecare copil a avut prilejul de a alege o poezie pe care să o recite din tot sufletul și să transmită mesaje care, uneori, pot fi greu formulate de copii. Eu am ales ultima parte din „Scrisoarea III”, deoarece am vrut (și am încercat) să transmit faptul că lumea în care trăim și aparențele ascund multe nedreptăți care, deseori, se revarsă puternic asupra noastră. Libertatea de a nu avea gândurile îngrădite de nimeni este  cea de care are nevoie toată lumea. (Surleac Daria, clasa a V-a A)

Din această întâlnire am învățat lucruri noi despre Eminescu, dar am reușit, totodată, să le oferim doamnelorbibliotecare și doamnelor profesoare un moment deosebit în care     l-am sărbătorit pe EminescuToți am avut multe emoții, însă am recitat poeziile cu mult suflet și intonațieNe-am simțit ca și cum ne-am fi aflat în poezieA fost o activitate în care l-am putut sărbători pe Luceafăr așa cum se cuvine! (Ciuraru Sara, clasa a V-a A)

​Nu este un lucru neobișnuit ca Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui să colaboreze cu Biblioteca Județeană „N.M. Spătarul” Vaslui. Tocmai de aceea, activitatea dedicată poetului Mihai Eminescu, se înscrie printre activitățile ce se derulează în acest an școlar în cadrul proiectului educativ „Lectura, semn că ne book-trivim”, inițiat de doamnele profesoare din dorința de a dezvolta dragosteapentru lectură a elevilor.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.