Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un protejat al PSD ținea bătrânii din azil în condiții jalnice, iar el prăduia banii statului 

Publicat

in

Cătălin Ciobanu este un apropiat al PSD și colaborator de nădejde al baronului Dumitru Buzatu. Este și șeful unui complex aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui. A fost reţinut de poliţişti şi plasat apoi sub control judiciar pentru înşelăciuni comise în perioada 2019 – 2023.

Birsa Turism Fest Bijuterii

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, bărbatul este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de folosirea funcţiei pentru favorizarea unei persoane, fals în declaraţii şi deturnarea licitaţiilor publice.

Avis Coffee Shop

‘În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au stabilit că, în perioada 2019-2023, un bărbat, de 50 de ani, în calitate de şef al unui complex aparţinând unei subunităţi a unei instituţii publice, ar fi aprobat documente ce vizau achiziţia de diverse produse destinate utilizării în cadrul complexului, prin intermediul unei societăţi comerciale deţinute de membrii familiei sale. În baza probatoriului administrat, poliţiştii au luat faţă de persoana cercetată măsura reţinerii, pentru 24 de ore. Pe data de 14 martie, aceasta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile’, au transmis reprezentanţii IPJ Vaslui.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Ciobanu este un protejat al lui Buzatu, sotia sa lucreaza la Consiliul Judetean

Cătălin Ciobanu este implicat in afaceri necurate cu banii statului de mulți ani de zile, dar pe nimeni nu a interesat acest lucru. PSD îl menține în funcție și îi lasă banii publici pe mână. În timp ce Ciobanu huzurește, bătrânii de la azilul din Huși sunt ținuți în condiții greu de imaginat. Clădirea în care sunt cazați seamănă mai degrabă cu un lagăr decât cu o instituție socială. La cea mai mare si banoasa institutie din judet, se praduieste de ani de zile. Si nu putin! In urma unui control, la  Protectia Copilului Vaslui, s-au descoperit numeroase nereguli in ceea ce priveste contractele de achizitii publice incheiate pe durata a 3 ani(2005 – 2008)! Valoarea acestora se  ridica la 580.000 lei! Cu alte cuvinte jaful are vechime la Protectia Copilului. Inainte de 2010 s-a descoperit ca smecherii platiti de stat făceau afaceri de sute de mii de lei pe numele rudelor. Cu banii Directiei.
Un exemplu în acest sens este acela al directorului Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Huşi, Cătălin Ciobanu. Prin firma Dorsil Com SRL cu sediul in comuna Dimitrie Cantemir, infiintata pe numele fratelui soţiei sale, care locuieşte în Bucureşti s-au praduit fondurile publice. Vreme de cativa ani Dorsil Com a câştigat din vânzarea catre directie de detergenţi, hârtie igienică şi produse de curăţat, peste 700.000 lei. Si jaful nu se opreste aici!

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.