Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Nelu Tătaru: Investiții urgente în infrastructura medicală pentru un sistem de sănătate eficient

Publicat

in

În contextul actual al sistemului de sănătate din România, medicul și fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, aduce în atenție o problemă stringentă – necesitatea unor investiții serioase în infrastructura medicală pentru a asigura un mediu propice desfășurării unei practici medicale de calitate. Tătaru subliniază importanța convergenței între condițiile de muncă, atitudinea față de medic și pacient, tratamentul aplicat, și infrastructura medicală.
„Condițiile de muncă, atitudinea față de medic/pacient, tratamentul, infrastructura medicală sunt la fel de importante. Cuvântul sistem nu este întâmplător în sintagma sistem de sănătate – sănătatea se face într-un sistem integrat.” Acestea sunt afirmațiile care subliniază necesitatea unei abordări complexe și integrate în tratarea problemelor actuale din sistemul de sănătate.
Tătaru subliniază că investițiile în sănătate sunt necesare într-o societate unde nevoile medicale depășesc cu mult posibilitățile materiale individuale.
„Spitalele au nevoie de investiții serioase. Avem suficiente probleme profunde care s-au acutizat și nu mai e timp de vorbe! Nu are importanță că vorbim despre Vaslui, București, Arad sau Timișoara – în toată țara avem nevoie de investiții și proiecte în spitale, în dispensare, policlinici sau în cabinete medicale”, afirmă Nelu Tătaru.
Investițiile în spitale, policlinici și cabinete medicale nu trebuie să mai întârzie, deoarece sănătatea populației depinde direct de capacitatea sistemului medical de a răspunde adecvat cerințelor și nevoilor actuale.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.