Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Episcopia Hușilor – o țintă nejustificată a criticilor! Susținere și contribuții cruciale pentru spitale, hulită acum pentru binele făcut

Publicat

in

În urma recentelor decizii de a schimba numele Spitalului Județean Vaslui în Spitalul Județean de Urgență “Sfânta Chiriachi” Vaslui, au fost exprimate critici asupra implicării Episcopiei Hușilor în acest proces, subliniind lipsa unei dezbateri publice și acuzând instituția de aroganță în solicitarea numelui dedicat unei sfinte locale, Sfânta Chiriachi. Cu toate acestea, este important să subliniem că acuzațiile aduse Episcopiei sunt total nejustificate și ignoră contribuțiile esențiale pe care instituția bisericească le-a adus comunității în momente critice.
În spatele criticii acerbe asupra deciziei de a redenumi spitalul stă un dispreț prostesc pentru implicarea benefică a Bisericii în ajutorarea oamenilor în timpul crizei. Episcopia Hușilor a fost activ implicată în acordarea de sprijin umanitar și medical unităților sanitare din județul Vaslui, aducând ajutoare constand în camioane cu materiale sanitare, medicamente și bani, contribuind astfel la îmbunătățirea serviciilor de sănătate într-un moment critic pentru sistemul medical.
Criticile care sunt acum aduse nu iau în considerare aceste eforturi și acțiuni pozitive ale Episcopiei Hușilor, ci par să fie motivate de aspecte secundare precum schimbarea numelui unei instituții. Este important de amintit că numele unui spital, în esență, nu ar trebui să diminueze valorile sale intrinseci sau să submineze contribuțiile pe care le aduce în comunitate.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri


În contextul unei pandemii, atunci când solidaritatea și sprijinul comunitar erau mai importante ca oricând, este corect să recunoaștem eforturile și implicarea pozitivă a instituțiilor precum Episcopia Hușilor, care nu doar că au făcut donații substanțiale, ci și și-au asumat un rol activ în sprijinirea celor mai vulnerabile persoane și a sistemului medical.
În loc să criticăm pe nedrept și să disprețuim aceste eforturi, ar trebui, în schimb, să ne concentrăm asupra recunoașterii și aprecierii contribuției pozitive a Episcopiei și să privim spre un viitor în care colaborarea între instituții civile și religioase poate conduce la o comunitate mai unită și mai puternică în fața provocărilor. Este cunoscut că majoritatea spitalele din lumea asta poartă numele unor sfinți. Numai la Vaslui este o mare tragedie că se vrea așa ceva. Gata s-au terminat problemele din județ și cele din sistemul sanitar, a rămas să ne scoatem ochii pentru numele spitalului.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Rolul sprijinului divin în contextul medical
În contextul medical, sprijinul divin și credința au o semnificație profundă atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale implicate. În momentele critice, toți se roagă pentru ajutor de la Dumnezeu, investind încrederea într-o putere spirituală care poate oferi alinare și îndrumare. Trebuie să recunoaștem această dimensiune a suferinței și a vindecării, deoarece pentru multe persoane credința este un pilon de stabilitate și speranță în fața bolii și a încercărilor.
Prin urmare, atunci când discutăm de schimbarea numelui unui spital în onoarea unei Sfinte importante pentru comunitatea locală, ar trebui să reflectăm asupra acestei conexiuni profunde între credință și actul medical. Numele spitalului nu ar trebui să fie văzut ca o problemă, ci mai degrabă ca o oportunitate de a recunoaște diversitatea spirituală a comunității și de a oferi un cadru în care pacienții și personalul medical să se simtă sprijiniți și înțeleși în dimensiunea lor spirituală.
O astfel de abordare deschisă și respectuoasă poate contribui la crearea unui mediu de vindecare mai empatic, inclusiv și holistic, în care sprijinul divin și implicarea comunității spirituale sunt la fel de importante ca și expertiza medicală.

Consiliul Local a dat avizul pozitiv

Consiliul Local Vaslui a acordat cu majoritate de voturi avizul pentru schimbarea denumirii Spitalului Județean de Urgență Vaslui în Spitalul Județean de Urgență „Sfânta Chiriachi” Vaslui. În timpul dezbaterii, câțiva consilierii locali s-au arătat nemulțumiți de modul în care Consiliul Județean Vaslui a transmis spre avizare acest proiect de hotărâre. „Este o aroganță maximă din martea CJ Vaslui”, au spus consilierii locali.

Consilierii au cerut ca CJ Vaslui să retragă acest proiect și să pună inițiativa în dezbatere publică. Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a răspuns că el este inițiatorul proiectului și se mândrește cu această decizie. Trifan a confirmat că solicitarea redenumirii vine de la Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, cerere care a fost făcută de mai mult timp, dar a ajuns acum la maturitate. „Acest proiect a fost votat de toți consilierii județeni”, a precizat Ciprian Trifan.

Acesta a adăugat că nu este o acțiune de campanie electorală, ci este o chestiune de relaționare cu o instituție care a solicitat un anumit lucru. În ceea ce privește punerea în dezbatare publică a proiectului de hotărâre, vicepreședintele CJ Vaslui a precizat că au fost făcuți pașii coreți pe linia tehnicii legislative. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.