Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Mihai Ponea, DSVSA Vaslui: Este o îngrijorare la nivel european în ceea ce privește prezența de salmonella în efectivele de păsări

Publicat

in

Este o îngrijorare la nivel european în ceea ce privește prezența de salmonella în efectivele de păsări, a declarat directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Mihai Ponea, marți, pe B1 TV.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Mihai Ponea (DSVSA Vaslui), pe B1 TV, despre prezența salmonella în efectivele de păsări

Întrebat care este explicația pentru înmulțirea cazurilor, oficialul a spus: „Este o îngrijorare la nivel european în ceea ce privește prezența de salmonella în efectivele de păsări, pentru că salmonella, cele peste 2.500 de tipuri de salmonella trăiesc în mod natural în tractul intestinal al păsărilor, deci este o bacterie cu care conviețuiește pasărea”.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

„Există legislație europeană, și există un program european de foarte mulți ani în care se încearcă diminuarea prezenței salmonella în carne – și nu numai în păsări. Se acordă subvenții la crescătorii care sacrifică aceste efective. Această carne este dirijată la tratamentul termic pentru a evita orice risc”, a continuat Mihai Ponea.

Ce a spus despre criteriul de igienă și criteriul de siguranță

„Sunt două criterii, este un criteriu de igienă și un criteriu de siguranță. Criteriul de igienă, într-adevăr, poate apărea salmonella, care este prezentă, pentru că nu s-a făcut dezinfecție, curățenie ș.a.m.d., dar majoritatea cazurilor e provenită de la păsări, care au în mod natural salmonella”, a continuat Mihai Ponea.

„Ce se întâmplă într-o normalitate? Fiecare lot de păsări din România care este sacrificat se testează pentru salmonella înainte de a ajunge la abator. Dacă este prezentă salmonella, ea atunci se duce la tipizare, adică să vedem ce tip de salmonella este”, a mai spus directorul DSVSA Vaslui.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.