Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Nelu Tătaru promovează cooperarea româno-belgiană în sănătate: Pași importanți către îmbunătățirea serviciilor medicale

Publicat

in

Deputatul Nelu Tătaru, Președintele Comisiei pentru sănătate și familie, reprezintă România în Regatul Belgiei, împreună cu o delegație de specialiști din domeniul medical și academic, la un eveniment dedicat cooperării bilaterale romano-belgiene în domeniul oncologiei. “Vizita din prima parte a zilei la Universitatea din Gent, la Facultatea de Medicină, m-a impresionat prin realizările extraordinare în dezvoltarea medicinei viitorului. Auzim de multe ori “vrem o țară ca afară” sau “vrem spitale și condiții ca afară.” Da, și eu îmi doresc același lucru și sunt convins că putem prelua modele precum cel belgian. Deținem toate ingredientele necesare”, a spus medicul Nelu Tătaru. 

Birsa Turism Fest Bijuterii

Într-un moment critic pentru avansul în tratamentele de cancer și integrarea tehnologiilor digitale în sănătate, acestă întâlnire marchează un pas important către o colaborare mai profundă între România și Belgia.

Avis Coffee Shop

În centrul discuțiilor de la Bruxelles s-au aflat nu doar aspectele inovative ale oncologiei, dar și soluții digitale avansate, educație și cercetare. Aceste elemente fundamentale sunt văzute ca pași importanți ai îmbunătățirii serviciilor de sănătate, în special în ceea ce privește tratarea cancerului, unde ambele țări recunosc necesitatea unei abordări multidisciplinare.

Unul dintre cele mai stringente subiecte abordate a fost reducerea decalajelor dintre calitatea serviciilor de sănătate din România comparativ cu aceea din Zona Euro. Existența acestui decalaj nu este doar o provocare, ci și o oportunitate de învățare și de adaptare la bunele practici europene, unde Belgia se distinge prin rezultate remarcabile în domeniul oncologic.

Deputatul Nelu Tătaru a pus un accent deosebit pe importanța dialogului constructiv și constant între România și statele membre cu sisteme sanitare avansate, cum ar fi Belgia. „Avem multe de învățat din experiența belgiană,” a afirmat Tătaru, subliniind că indicatorii de sănătate, precum speranța de viață la diagnosticarea cancerului și rata supraviețuitorilor, demonstrează eficiența sistemului sanitar belgian.

„Le-am spus celor prezenți cât de importantă este cooperarea internațională, deoarece împărtășirea cunoștințelor și a experiențelor pot accelera descoperirile și îmbunătăți rezultatele pentru pacienții noștri. Cel mai bun exemplu fiind cooperarea româno -belgiană în oncologie. Prin prisma dialogului constructiv și al schimbului constant de informații și bune practici cu statele membre ale Uniunii Europene ce demonstrează avans în sistemele sanitare, precum Belgia, România recunoaște și valorifică oportunitățile de îmbunătățire și adaptare la standardele europene în domeniul sănătății. Aprecierea noastră față de modelul belgian de gestionare a cazurilor oncologice nu se limitează doar la recunoașterea superioarității tehnice sau a accesului la tratamente inovative, ci se extinde la metodologia comprehensivă de îngrijire a pacientului, educație pentru sănătate, cercetare și implementare a soluțiilor digitale în managementul stării de sănătate.

Având în vedere realitățile demografice specifice și provocările sistemice cu care se confruntă România, înțelegem că transplantul pur și simplu al unor politici sau practici nu este întotdeauna posibil sau suficient. Indicatorii de sănătate, cum ar fi speranța de viață la diagnosticarea cancerului și ratele de supraviețuire, nu sunt doar cifre într-un raport, ci măsuri ale unui sistem sanitar care pune la inimă bunăstarea pacienților săi. Acestea ilustrează clar eficiența sistemului belgian și ne servesc drept modele în dorința noastră sinceră de a aduce îngrijiri de sănătate de calitate mai aproape de cetățenii români. Mă bucur de maratonul pe care viața mi-l oferă în fiecare zi, această alergare nefiind în zadar, proiectele în domeniul medical pe care le-am dezvoltat de-a lungul anilor fiind apreciate, atât cele în care telemedicina facilitează accesul la servicii medicale, cât și cele legate de diplomația medicală. Mulțumesc Ambasadei României în Regatul Belgiei care a făcut posibil acest eveniment și tuturor celor care au fost prezenți”, a declarat Tătaru. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.