Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Un bărbat a murit și unul e în stare critică după ce au încercat să curețe un canal- FOTO

Publicat

in

Tragedie în județul Vaslui. Un muncitor de 57 de ani a pierit într-un canal colector, iar un altul, cu 3 ani mai tânăr, se zbate între viață și moarte, după ce a încercat să își salveze colegul.  

Birsa Turism Fest Bijuterii

Amândoi lucrau cu vidanja închiriată de primăria din comuna Ștefan cel Mare. Potrivit anchetatorilor, deși manevrele ar fi trebuit făcute de ei doar la suprafață, unul dintre bărbați a coborât în canal, fără să știe de acumularea de gaze din interior.

Avis Coffee Shop

Când sătenii au dat alarma, cei doi muncitori petrecuseră deja minute bune înăuntru. Iar până la sosirea echipajului de pompieri, s-a mai scurs timp prețios.

Cei doi au fost găsiți inconstienți. Unul dintre pompieri a coborât în fosă pentru a ancora victimele, pe rând. Cei de la Ambulanță au preluat imediat victimele.

Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui: ”Prima victima a fost extrasă în stare de inconștiență, în stare critică, dar respira. Au fost începute manevre resuscitare, victima a răspuns pozitiv și a fost transportată la UPU, la Spitalul de Urgență Vaslui pentru investigații suplimentare”.

Din păcate, pentru cel de-al doilea muncitor nu s-a mai putut face nimic. Cei doi muncitori efectuau lucrări de dirijare a apelor din canalul colector al satului, adânc de 4 metri. Unul dintre ei a coborât să adune gunoaiele dinăuntru, însă gazele din interior l-au amețit.

Localnic: ”Sunt vreo trei metri și ceva de apă. A venit colegul lui să îl ajute, ăla a alunecat de pe scări, el fiind mai mare, mai solid, a picat peste el. Pe primul l-a scos. L-a resuscitat, a scăpat, dar Liviu, nu. Niște băieți foarte buni”.

Primarul comunei nu își explică de ce și-a pus muncitorul viața în pericol.

Mihai Moraru, primarul comunei Ștefan cel Mare: ”Serviciul public de gospodărire comunală a apelat la o vidanjă. Unul dintre angajați a sesizat, din informațiile pe care le am, că ar fi niște șervețele în jurul sorbului. Din păcate, a coborât. Fiind gaze acumulate, ooof, l-a luat amețeala. Și alt coleg de pe margine, văzându-l în situația aia, a încercat să întindă o mână să îl scoată de acolo. Și dânsul a alunecat și a căzut, din păcate, în acel cheson”.

Localnică: ”Un băiat de nota 10, era și șofer aici. Păcat de el, ceva fără cuvinte, nu am cuvinte. E durere”.

Localnic: ”Niște băieți minunați. Erau angajați la primărie”. Atât polițiștii, cât și inspectorii de muncă anchetează tragedia.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.