Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Dumitru Buzatu nu renunță la PSD și la copiii săi: “Simpatizanţii sunt mai răi ca membrii”

Publicat

in

Fostul preşedinte al PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri, cu ocazia prezenţei sale la Tribunalul Vaslui, că deşi nu mai este membru al partidului a rămas un simplu simpatizant PSD.

Acesta a afirmat în glumă că uneori „simpatizanţii sunt mai răi ca membrii”. Declarația lui Buzatu vine în contextul unei perioade dificile pentru PSD, un partid a cărui conducere a fost de multe ori implicată în scandaluri de corupție. Buzatu, un veteran al politicii locale, este acum asociat cu numeroase acuzații de corupție care zdruncină și mai mult imaginea formațiunii politice.

Avis Coffee Shop

Buzatu a spus că se prezintă în faţa instanţei „cu aceleaşi bune gânduri”. El a fost însoţit de fostul consilier personal Alexandru Barbu, membru în Consiliul Local Vaslui şi candidat pentru un nou mandat de consilier.

Pe 15 aprilie, instanţa vasluiană a decis plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până atunci în arest la Penitenciarul Vaslui, decizie menţinută ulterior de Curtea de Apel Iaşi. Dumitru Buzatu, a părăsit pe 17 aprilie Penitenciarul Vaslui.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant. Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pe 23 septembrie 2023, în urma unei decizii date de Tribunalul Vaslui.

PSD a fost zguduit de multiple scandaluri de corupție în ultimii ani, însă unul dintre cele mai reprezentative cazuri este cel al fostului președinte al partidului. Acesta nu doar că a distrus încrederea publicului în instituțiile democratice, dar și a alimentat o cultură a corupției.

Ciprian Trifan, o altfel de continuitate

Un alt nume influent în PSD Vaslui este Ciprian Trifan, un politician instruit și susținut ani la rândul de baronul Dumitru Buzatu. Trifan a ocupat diverse funcții de conducere care i-au oferit puterea de a schimba lucrurile în județul Vaslui. Cu toate astea, deși a avut tot acest potențial, realizările sale în beneficiul comunității vasluiene sunt nesemnificative.

Situația actuală a PSD Vaslui subliniază o problemă mai profundă în partid: o structură coruptă și adesea nepăsătoare față de bunul public. Într-un fel, simpatia declarată de Buzatu pentru PSD, chiar și după excluderea sa, scoate la iveală adevărata față a unui partid care, în mod repetat, a tolerat și chiar a încurajat comportamentul corupt.
Cazul Dumitru Buzatu nu este o excepție izolată, ci simptom ale unui sistem instaurat de-a lungul anilor care favorizează corupția și ineficiența în detrimentul dezvoltării socio-economice.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.