Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Ciprian Trifan (PSD): E un succes al maturităţii votului celor care ne-au acordat încrederea de a fi prima forţă politică din judeţ

Publicat

in

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, social democratul Ciprian-Ionuţ Trifan, ales în funcţia de preşedinte al instituţiei la alegerile de duminică, a declarat, luni, că victoria obţinută reprezintă succesul întregii echipe PSD Vaslui.

El a subliniat, totodată, că şi-a dorit să ducă alături de colegii săi o campanie bazată pe prezentarea programelor de dezvoltare pentru judeţ, şi nu pe criticarea contracandidaţilor sau pe „cancan”, menţionând că electoratul a apreciat acest tip de abordare.

Avis Coffee Shop

„E succesul echipei PSD, al echipei pe care PSD a dus-o în faţa electoratului pentru a administra judeţul şi fiecare unitate administrativ-teritorială în parte. E un succes al maturităţii votului celor care ne-au acordat încrederea de a fi prima forţă politică din judeţ. Mulţumim tuturor şi în acest mandat va trebui să dovedim că ceea ce am spus că facem, ceea ce ne-am angajat că realizăm va deveni realitate. Eu mi-am dorit să avem o campanie curată, bazată pe strategii şi pe dezvoltarea judeţului. Atât eu, în calitate de candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, cât şi colegii mei candidaţi la diverse funcţii am apreciat că o astfel de campanie electorală trebuie făcută”, a declarat Ciprian-Ionuţ Trifan.

Social-democratul Ciprian-Ionuţ Trifan este la al doilea mandat de vicepreşedinte al CJ Vaslui. Din luna septembrie a anului trecut, el a preluat prerogativele de preşedinte al instituţiei după ce Dumitru Buzatu a fost suspendat din funcţie în urma arestării sale preventive pentru luare de mită. Ciprian Trifan este de profesie economist. Este membru PSD din anul 1998 şi a deţinut mai multe funcţii în partid, printre care cea de preşedinte al organizaţiei de tineret şi cea de trezorier al organizaţiei municipale Vaslui. Din anul 2010, este secretar executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Vaslui.

Potrivit rezultatelor afişate de AEP, candidatul PSD a obţinut un scor de 45,72%, fiind votat de 68.704 alegători. Pe locul al doilea, la o distanţă considerabilă, s-a clasat candidatul PNL, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, care a reuşit să ia 25,57% dintre voturile valabil exprimate, fiind votat de 38.421 de vasluieni. Locul al treilea a revenit candidatului AUR, Sorin-Sergiu Chelmu, care a primit 12,69% dintre voturi, iar pe locul al patrulea s-a clasat candidatul ADU, Mihai Botez, preşedinte al USR Vaslui, cu un scor de 11,33%.

PSD a câştigat şi majoritatea simplă în Consiliul Judeţean, fiind votat de 48,51% dintre cetăţeni. Astfel, partidul va avea un număr de 18 consilieri judeţeni. Locul secund a fost obţinut de PNL, cu un scor de 23,02%, pe locul al treilea în preferinţele electorilor vasluieni a este AUR, cu un rezultat de 13,66%, iar a patra formaţiune care va fi reprezentată în forul decizional judeţean este ADU, care a luat 9,81% dintre voturi. AGERPRES / (Loredana Ciobanu)

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.