Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Paznicul unei școli a lovit un elev până la leșin. „Am vrut să îi dau peste față, a ridicat mâna”

Publicat

in

Sunt anchete în lanț după un incident petrecut într-o școală din Iași. Mama unui elev de 12 ani a sunat la 112 pentru că băiatul ei ar fi fost lovit de un angajat al școlii.

Copilul a fost dus la spital, iar acum poliția și școala anchetează evenimentul. Angajatul și-a recunoscut fapta și spune că l-ar fi lăsat nervii după ce elevul i-ar fi vorbit urât.

Avis Coffee Shop

Fapta s-a petrecut în toaleta de la Școala Gimnazială din Păușești. Băiatul, elev în clasa a V-a, a mers la baie, acolo unde în scurt timp ar fi intrat și angajatul școlii – un fochist cu atribuții de îngrijitor, în vârstă de 61 de ani. Aici a avut loc conflictul. Potrivit conducerii unității de învățământ, băiatul nu ar fi spus nimic când a revenit în bancă, ba chiar ar fi fost cooperant la clasă. 

Totuși, trei ore mai târziu, după ce a ajuns acasă, el i-a povestit mamei că a fost lovit, iar femeia a sunat la 112.

Mama elevului: „Atât ține minte copilul, că i-a tras doi pumni în stomac și că nu mai știe nimic, doar că s-a trezit singur în baie, udat și rece.”

Reporter: Cum a ajuns acasă?

Mama elevului: „Era aici umflat la stomac si spunea că nu mai are aer.”

În discuția cu echipa Pro TV, angajatul școlii a recunoscut acuzația și a justificat-o prin faptul că elevul i-ar fi vorbit urât.

Reporter: L-ati lovit?

Angajat: I-am tras o palmă și atât.

Reporter: De ce?

Angajat: „Pentru că și-a băgat… mamei mele. Nu prima dată, a treia oară. Mama e moartă de 14 ani si un copil de clasa a V-a își bagă în gura ei? Am vrut să îi dau peste față, a ridicat mâna, și i-am tras aici. Nu i-am rupt coastele.”

Reporter: Vă pare rău?

Angajat: „Da, recunosc, nu trebuia să fac așa ceva.”

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu și acum verifică cele întâmplate. 

În paralel, școala a început propria verificare. Momentan, la nivel de declarații ale părților. 

Vineri va fi constituită o comisie de disciplină care va analiza în detaliu incidentul.

Reporter: Angajatul ce v-a spus?

Roxana Nechita, directorul adjunct al școlii: „Doar că elevul i-ar fi adresat injurii.”

Reporter: Și nu l-ar fi bătut?

Roxana Nechita, directorul adjunct al școlii: „Nu, asta nu mi s-a spus. În timpul orei mele, copilul s-a comportat absolut normal.”

Surse din anchetă spun că imaginile de pe camerele de supraveghere aflate pe holul școlii arată că elevul si angajatul ar fi fost împreună în interiorul băii timp de aproape un minut. Acum angajatul riscă să rămână fără loc de serviciu din cauza gestului imprudent.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.