Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Tot mai mulți oameni își doresc odihnă și somn: Doar cu un job nu te poți întreține

Publicat

in

Odihna și somnul sunt importante pentru mai bine de jumătate dintre noi. Și nu este de mirare, pentru că oamenii muncesc mai mult decât în trecut. Datele Ministerului Muncii ne arată că aproape un milion de angajați din mediul privat au două locuri de muncă.

În 2023, cei mai mulți spuneau că alimentația este primul lucru care contează pentru a avea o viață sănătoasă.

Avis Coffee Shop

Alexandra lucrează 8 ore pe zi. După program, predă engleză în privat, organizează evenimente și se ocupă de proiecte social media. 

Alexandra Hașegan: „Am zile în care mă culc la 12:00, am si zile în care mă culc la 02:00 noaptea. Îmi trebuie un minim de 6-7 ore ca să fiu complet funcțională”.

În situația ei sunt aproape un milion de români, după cum reiese din registrul general de evidență a salariaților, care arată că avem mai multe contracte de muncă decât angajați. Asta înseamnă că oamenii au cel puțin două locuri de muncă.

Roxana Pălălae, care este asistent comunitar, dar lucrează și ca psiholog, în propriul cabinet, ne explică de ce.

Roxana Pălălae, asistent comunitar și psiholog: „Doar cu un job nu te poți întreține. Plec dimineața, la ora 07:00, duc copilul la școală, și mă întorc la ora 22:00-23:00, de luni până sâmbătă inclusiv”.

În aceste condiții, nu este de mirare că oamenii își doresc odihnă și somn. Acestea sunt primele în topul lucrurilor care contează cel mai mult pentru o calitate bună a vieții, după cum reiese dintr-un sondaj recent. Urmează echilibrul între viața profesională și cea personală și alimentația, care anul trecut era pe locul intâi.

Somnul este important în special pentru categoria de vârstă 25-35 de ani, care avea reputația că rezistă bine la nopțile nedormite.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.