Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Spectacol de teatru caritabil la Liceul „Mihai Eminescu” Bârlad 

Publicat

in

Un spectacol caritabil pus în scenă de elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, va avea loc pe 24 iunie, pe scena Teatrului „V. I. Popa”, fondurile strânse în urma evenimentului urmând să fie utilizate pentru achiziţionarea unui defibrilator în cadrul unităţii de învăţământ.

Evenimentul este susţinut de Asociaţia RestartEdu care are ca obiect de activitate realizarea de programe şi cursuri educaţionale, formale şi informale.

Avis Coffee Shop

„Vino alături de elevii Liceului Teoretic ‘Mihai Eminescu’ Bârlad, care, pentru o zi, vor fi actori profesionişti, într-o lume dramatică făurita de Cicerone Teodorescu, menită să mişte profund spectatorii. Iar ca evenimentul să fie perfect, spectacolul este unul caritabil, fondurile obţinute vor fi folosite pentru achiziţionarea unui defibrilator destinat amplasării în incinta liceului”, se arată într-un mesaj al Asociaţiei RestartEdu.

Scopul ONG-ului este acela de a contribui la creşterea calităţii vieţii populaţiei, prin îmbunătăţirea nivelului educaţional, a stării de sănătate, prin promovarea sportului şi a unui stil de viaţă sănătos şi prin modernizarea infrastructurii medicale, educaţionale şi sportive.

Proiectul principal al asociaţiei îl reprezintă organizarea unor cursuri de Suport Vital de Bază cu Defibrilator. Cursurile predate sunt în conformitate cu recomandările Consiliului European de Resuscitare, iar trainerii cursului sunt acreditaţi de către acesta. De asemenea, cursul este acreditat de către OAMGMAMR cu puncte de Educaţie Medicală Continuă. Publicul ţintă al acestui curs este reprezentat de către elevii de liceu şi cadrele didactice. Pentru aceste categorii cursurile sunt gratuite.

Până la finalul anului 2023 au absolvit acest curs peste 3.400 de cursanţi.

RestartEdu mai desfăşoară şi alte proiecte educaţionale, precum campionatul de discursuri publice, piese de teatru, toate cu scop caritabil. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.