Conecteaza-te cu noi

Știri Botoșani

Un copil a murit după ce ar fi inhalat o substanță pentru deparazitarea animalelor

Publicat

in

Este anchetă în Botoșani, după ce un copil de 7 ani a murit în condiții suspecte. Potrivit primelor informații, cel mic ar fi inhalat o substanță toxică pe care tatăl său o folosise pentru deparazitarea animalelor.

Tragedia s-a produs în localitatea Miletin din Botoșani. Băiatul, în vârstă de doar 7 ani, s-ar fi aflat împreună cu tatăl său la stâna familiei. În ziua fatală, părintele ar fi stropit animalele cu un insecticid extrem de toxic. Din cauza ploii, substanța s-ar fi scurs pe podeaua încăperii, acolo unde cel mic dormea.

Avis Coffee Shop

„În ziua aia toată ziua s-a jucat, a alergat, a fost la școală, a mâncat, nu a dat niciun semn…”, spune mama băiețului. 

Tatăl a fost cel care a sunat imediat la 112, iar la fața locului au ajuns medicii. Din păcate, însă, nu s-a mai putut face nimic.

„S-au efectuat manevre de resuscitare, intubație eurotrahială, masaj cardiac extern. După aproximativ 50 de minute s-a declarat decesul, suspiciunea fiind intoxicație cu insecticid și toxic pentru om”, a declarat Ramona Guraliuc, de la UPU Smurd.

Familia mai are alți doi copii și nu figura în evidențele autorităților ca fiind una cu probleme.

„Familia nu se află în evidența compartimentiului de asistență socială fără antecedente. Familia este o familie liniștită, muncitorii care se ocupă de creșterea și îngrijirea animalelor. Din câte știm, copilul ar fi avut o pneumonie care a dus la decesul acestuia, adică nu avem prea multe informații”, a declarat Gabriela Ciobanu, asistent social.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.  

Populare

Stiri din categoria: Știri Botoșani Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.