Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Val de accidente de muncă, patru au fost mortale

Publicat

in

Un număr de 49 de accidente de muncă, dintre care patru mortale, au fost înregistrate în cursul anului trecut la nivelul judeţului Vaslui, potrivit datelor prezentate, marţi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui.

Din numărul total al accidentelor de muncă, 45 au produs incapacitate temporară de muncă. Accidentele de muncă mortale s-au produs la persoane care lucrau în silvicultură, exploatare forestieră, lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale şi protecţie şi gardă.

Avis Coffee Shop

„În ceea ce priveşte accidentele de muncă mortale, un lucrător a fost implicat într-un eveniment rutier în urma căruia a decedat; un angajat, în timp ce a doborât un arbore, nefiind calificat ca fasonator mecanic şi fără a avea deprinderile necesare, a fost surprins de acesta; un alt angajat a fost găsit decedat în parchetul de exploatare forestieră, posibil surprins de un arbore doborât, iar un lucrător aflat la înălţime pe cupola unei biserici a căzut, deoarece nu au fost luate măsuri pentru prevenirea căderii de la înălţime”, au precizat reprezentanţii ITM Vaslui.

Potrivit conducerii instituţiei, în general numărul accidentelor de muncă a scăzut, condiţiile de muncă s-au îmbunătăţit, însă au rămas o serie de aspecte „tradiţionale” nerezolvate complet, printre care consumul de alcool la locul de muncă, problemele cauzate de lucrul la înălţime sau accidentele produse în trafic. Totodată, se înregistrează riscuri din cauza utilizării de noi substanţe chimice periculoase, de apariţia de noi tehnologii periculoase sau pe fondul stresului şi al ritmului tot mai intens al muncii. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.