Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Dumitru Buzatu află astăzi dacă scapă din arestul la domiciliu

Publicat

in

Astăzi, 28 iunie 2024, Dumitru Buzatu, fostul președinte al PSD și al județului Vaslui, află dacă va fi eliberat din arestul la domiciliu în care a fost plasat în urmă cu mai bine de două luni. Decizia finală aparține Curții de Apel Iași, care va analiza contestația procurorilor asupra unei decizii inițiale emise de judecătorii vasluieni.
În același timp, Buzatu, fostul șef al PSD și al Consiliului Județean Vaslui, a trecut de o altă etapă importantă în cadrul procesului în care este acuzat de fapte de corupție. Curtea de Apel Iași va decide dacă va exclude din dosarul procurorilor DNA șase înregistrări care ar fi probat luarea de mită.
Săptămâna trecută, judecătorii vasluieni au decis că Buzatu va fi eliberat din arestul la domiciliu, măsura preventivă fiind înlocuită cu controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Pe durata controlului judiciar, el trebuie să respecte mai multe obligații impuse de instanță. Printre acestea se numără prezentarea la judecătorul de cameră preliminară sau la instanță la solicitare, informarea imediată privind schimbarea locuinței și comunicarea periodică a informațiilor relevante despre mijloacele sale de existență. De asemenea, i s-a interzis să părăsească limita teritorială a județului Vaslui fără aprobare prealabilă.
Orice încălcare a acestor obligații poate duce la reinstaurarea măsurii de arest la domiciliu sau la reținere preventivă. Respectarea controlului judiciar va fi monitorizată temeinic în perioada de 60 de zile, conform prevederilor legale.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.