Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Îmbunătățirea condițiilor de viață pentru comunitățile de romi din județ- FOTO

Publicat

in

Astăzi a avut loc ședința Grupului de Lucru Mixt, în cadrul căreia reprezentanții minorității rome din județ au prezentat provocările cu care se confruntă aceste comunități. La discuții au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspectoratului Județean de Jandarmi și autoritățile locale.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost trei subiecte importante dedicate comunităților de romi din județ:

Avis Coffee Shop

1. Combaterea discriminării cetățenilor români de etnie romă,

2. Așezările informale din județ,

3. Modalitățile de obținere a actelor de proprietate.

“Pentru punctul 3 de pe ordinea de zi, am avut onoarea de a o avea invitată pe doamna Director a Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), care ne-a furnizat toate detaliile și soluțiile necesare pentru rezolvarea problemei obținerii actelor de proprietate.

În cadrul acestei întâlniri productive, am convenit să elaborăm un plan de acțiune concret. Obiectivul respectivului plan este de a identifica și implementa soluții eficiente pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților de romi. La ședința viitoare, vom evalua progresul făcut până acum și vom identifica reușitele obținute.

Acest dialog este parte a eforturilor continue de a integra și sprijini comunitatea romă, asigurându-le accesul la drepturile și resursele necesare pentru o viață demnă și prosperă”, a declarat prefectul Daniel Onofrei.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.