Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

După ce a luat mită un portbagaj cu bani, Dumitru Buzatu rămâne în libertate

Publicat

in

Curtea de Apel Iaşi a respins, vineri, contestaţia lui Dumitru Buzatu formulată faţă de decizia Tribunalului Vaslui care l-a plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Buzatu Dumitru împotriva încheierii nr. 68/MPCP din data de 20.06.2024, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Vaslui în dosarul nr. 2562/89/2023/a1.6.2. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe contestatorul inculpat la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se arată în decizia Curţii de Apel Iaşi.

Avis Coffee Shop

Tribunalul Vaslui a decis, pe 20 iunie, plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a fostului preşedinte al PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, arestat anul trecut pentru luare de mită şi plasat ulterior în arest la domiciliu.

Decizia nu a fost contestată de DNA.

Buzatu are obligaţia să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Totodată, pe timpul controlului judiciar, el nu are voie să depăşească limita teritorială a judeţului Vaslui, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei şi nu poate comunica cu Radu Judele, inculpat în acelaşi dosar şi cu o serie de martori, printre care şi denunţătorul său.

Tot conform instanţei, Dumitru Buzatu nu poate exercita profesia sau activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta şi nu are dreptul de a participa la manifestări culturale sau la adunări publice în scop politic direct sau indirect.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie, în luna septembrie a anului trecut, când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pe 23 septembrie 2023, în urma unei decizii date de Tribunalul Vaslui.

Tribunalul Vaslui a decis, pe 15 aprilie, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD acuzat de luare mită, aflat până atunci în arest la Penitenciarul Vaslui. El a părăsit unitatea de detenţie la data de 17 aprilie. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.