Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Daune morale pentru copiii violați de episcopul Onilă și călugărul Jitaru! Cosmin Gubernat: Presupusele filme sunt trucaje

Publicat

in

Fostul episcop de Huși Corneliu Bîrleanu și fostul arhimandrit Sebastian Jitaru au fost condamnați de Curtea de Apel Galați la ani grei de închisoare.

Cei doi au fost gășiți vinovați că acum mai bine de zece ani ar fi violat și agreseat sexual trei elevi ai Seminarului Teologic. Victimele vor primi daune morale de zeci de mii de euro.

Sentința care îi vizează pe cei doi foști prelați au fost dată joi de magistrații de la Curtea de Apel Galați. Potrivit acesteia, fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, pe numele de civil Onilă, a fost găsit vinovat pentru viol și condamnat la 8 ani de închisoare. Alături de el, fostul arhimandrit Sebastian Jitaru a fost condamnat la 15 ani de închisoare, tot pentru viol. Victimele celor doi preoți au fost mai mulți elevi ai Seminarului Teologic din Huși. Procesul s-a judecat timp de patru ani în sedințe secrete, la cererea fostului episcop. Condamnarea mai prevede și că victimele, (mai mulți elevi, dar nu spune câți) vor primi despăgubiri de 50 de mii de euro, respectiv 70 de mii de euro, una dintre ele, victimă a ambilor indivizi, din partea seminarului de la Huși, găsit responsabil pe latură civilă. Avocatul apărării celor doi foști prelați a transmis că a făcut deja apel la condamnarea în cauză.

Avis Coffee Shop

Preotul Cosmin Gubernat, un susținător al lui Onilă, declara cu ani în urmă că nimic nu este adevărat

Există și preoți, foști elevi de-ai Episcopului Onilă, care l-au susținut și îl susțin în continuare pe acesta. Un exemplu este preotul Cosmin Gubernat, absolvent al promoției din 2005, care a fost apreciat de PS Corneliu și a fost numit într-o poziție importantă în Eparhie ca consilier cultural si social-misionar. Când au apărut acuzațiile despre violurile lui Onilă, Gubernat a negat vehement veridicitatea acestora și a încercat să minimalizeze situația. Totuși, comportamentul său ipocrit a fost evident atunci când a evitat să facă față consecințelor și a încercat să păstreze o imagine favorabilă, chiar dacă aceasta implica minciuni. A elaborat comunicate de presă menite să îl glorifice pe Episcopul Corneliu, ignorând adevărul binecunoscut de cei din jurul său. Astfel, a pretins că informațiile despre relațiile sale indecente cu seminaristii sunt inventate, sugerând că jurnaliștii sunt plătiți să denigreze reputația ireproșabilă a Episcopului. VIDEO AICI

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.