Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Minori violați și bătuți într-un centru al Direcției pentru Protecția Copilului

Publicat

in

Un scandalul tragic al abuzului sexual asupra unor minori într-un centru DGASPC din Vaslui. Abuzurile, îndelung ascunse de către personalul de îngrijire al centrului, au ieșit la iveală în urma unui proces. Într-o perioadă ce a durat 7 ani, abuzatorul, un adolescent de numai 17 ani la momentul respectiv, a reușit să fugă înainte de a fi adus în fața justiției. Personalul centrului era conștient de abuzurile sexuale comise împotriva victimelor, însă a ales să păstreze tăcerea în loc să sesizeze autoritățile.
Conform anchetei, în 2017, trei minori, alături de acuzat, se aflau în Centrul Școlar de Educație Incluzivă Negrești din județul Vaslui. Unul dintre aceștia, sub pseudonimul Radu, a fost abuzat de inculpat în incinta centrului, iar personalul a fost informat de către acesta. Cu toate acestea, abuzurile s-au mutat apoi asupra unui alt minor din centru, denumit Florin. Incidentele de agresiune sexuală au avut loc atât în toaleta centrului, cât și în dormitor, în fața altor adolescenți nevinovați. Conform relatării celei de-a treia victime către anchetatori, ea a fost abuzată în dormitorul căminului, în timp ce un alt minor îl ajuta pe agresor să supună victimele. Aceste abuzuri s-au petrecut în fața supraveghetorilor, care nu au intervenit pentru a le opri. Cel de-al treilea minor a fost abuzat de mai multe ori înainte de a fi raportat la Poliție. După 7 ani de la aceste incidente, agresorul A.M. este de negăsit. La momentul abuzurilor, victimele aveau 9, 11 și 14 ani. Autoritățile desfășoară investigații pentru a determina de ce supraveghetorii nu au intervenit și pentru a stabili dacă au existat și alte victime implicate.”

Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.